2017-01-19 08:46

POLITICA


UPDATE: Guvernul Ungureanu a fost învestit de Parlament. Primele declaraţii ale noului premier

 |  12:41
UPDATE: Guvernul Ungureanu a fost învestit de Parlament. Primele declaraţii ale noului premier

UPDATE: 15.00: Primul-ministru desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat că doreşte convocarea unei şedinţe de guvern joi, după depunerea jurământului de învestitură la Palatul Cotroceni. „Intenţia mea este ca în seara aceasta deja să ne întâlnim cu toţii. Să avem prima discuţie pe programul care urmează”, a precizat Ungureanu, după ce a primit votul de învestitură din partea Parlamentului.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi miniştrii cabinetului său vor depune jurământul în cadrul unei ceremonii de învestire care a fost programată pentru ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE, ora 14.25. Guvernul propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit, joi, în urma votului dat de plenul reunit al Parlamentului, cu 237 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a făcut primele declaraţii după învestirea Cabinetului pe care l-a propus de către Parlamentul României: „Cât de repede trebuie să trecem la treabă”.

„Vreau să fiu serios, muncitor. Eu sunt omul care vine la ora 6 la muncă şi pleacă atunci când se termină lucrul. Imi pare rău că Opoziţia nu s-a prezentat la votul Parlamentului. Am apreciat prezenţa domnului Victor Ponta la votul Guvernului”.

„Cele 15 subiecte prezentate de domnul Ponta sunt de interes naţional şi vom ţine cont de ele. Sper să existe un dialog oportun între Putere şi Opoziţie”.

Parlamentul dezbate şi votează, joi, programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Pentru a fi învestit de Parlament noul Executiv trebuie să întrunească , respectiv 232 de voturi. Votul va fi secret, cu bile. Doar câţiva membri ai Opoziţiei participă la şedinţă.

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a declarat de la tribuna Parlamentului că nu va începe de mâine o epocă de prosperitate, iar responsabilitatea şi prudenţa vor fi principii de bază în viitoarea guvernare.

“Distinşi membri ai Parlamentului vă solicit votul de încredere dumneavoastră şi prin dumneavoastră fiecărui cetăţean al acestei ţări. România este a noastră şi poate fi schimbată de fiecare dintre noi. O naţiune este expresia unei mari solidarităţi. Mă bazez pe buna credinţă a cetăţenilor acestei ţări, care nu au întors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au văitat şi nu au fost descurajaţi. Mă bazez, de asemenea, pe (...) Nu vin în faţa dumneavoastră în vremuri grele să vă fac promisiuni nerealiste. Nu va începe de mâine o epocă de prosperitate. Către ea avem un lung drum de parcurs. (...) În Parlament se iau deciziile care implică pe toţi cetăţenii. Îmi doresc ca partenerii acestui Guvern să fie deopotrivă Puterea şi Opoziţia, fiecare cu rolul său bine definit în viaţa politică. În egală măsură, îmi doresc respectarea rolului constituţional al fiecărei instituţii - Parlamentul, cu rolul său de principal legiuitor, şi Guvernul, cu rolul său executiv. Poate că nu vor fi întotdeauna numai veşti bune, poate că nu vom fi întotdeauna de acord unii cu alţii, dar vom fi întotdeauna faţă în faţă cu argumentele la vedere şi cu soluţiile îndreptate către oameni. Dezbaterea civilizată, politeţea nu sunt semne de slăbiciune. Experienţa în diplomaţie m-a învăţat că nu este armă mai puternică decât dialogul”, a spus Ungureanu, înaintea votului de învestitură.

El a precizat că obiectivul viitorului guvern este să consolideze “toate semnele bune ale măsurilor şi reformelor realizate şi să le concretizeze în beneficiul cetăţenilor”.

În context, el a subliniat că obiectivele principale ale Guvernului sunt stabilitatea economică şi politică. De asemenea, el a menţionat importanţa aplicării unor “politici salariale responsabile”.

De asemenea, Ungureanu i-a rugat pe parlametarii reuniţi în plen să privească cât de tineri sunt majoritatea .

“Închei cu o rugăminte: ”, le-a spus Ungureanu parlamentarilor, după ce a prezentat Cabinetul propus.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-10

TAGURI: mihai_razvan_ungureanu, ministri, guvern, parlament, programComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image