2019-01-22 14:55


Mihail Neamţu: Noua Republică va deveni membră a AECR în prima decadă a lunii noiembrie

 |  17:20
Mihail Neamţu: Noua Republică va deveni membră a AECR în prima decadă a lunii noiembrie

Partidul Noua Republică va deveni membru al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), în prima decadă a lunii noiembrie, a declarat, pentru Agerpres, Mihail Neamţu, liderul acestei formaţiuni politice.

''Este vorba de o familie politică, a doua, ca număr, grupare de dreapta din Parlamentul European, care până astăzi nu avea certitudinea unui partener în România. Acolo unde Dan Voiculescu, ce a furat emblema unui partid nobil, aristocratic românesc, nu a putut, cu miliardele sale, să convingă, dar şi într-un moment în care noile grupări politice de dreapta din România, cum este Forţa Civică ori Mişcarea Populară, au probleme de adeziune internă şi de aderenţă la o familie europeană iată, Noua Republică a reuşit să persuadeze nişte demni reprezentanţi ai tradiţiilor republicane ori monarhice din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Estonia şi alte ţări europene", a precizat Mihail Neamţu, care a spus că primirea oficială a partidului său în AECR va avea loc în prima decadă a lunii noiembrie, după cum l-a informat secretarul general al acestui for, Daniel Hannan.

Potrivit acestuia, ''meritorie este această invitaţie de aderare" şi în condiţiile în care ''formaţiuni de dreapta din state precum Turcia ori Grecia nu şi-au putut impune candidatura, nu au convins să le fie acceptat accesul în familia AECR".

Mihail Neamţu spune că Alianţa de dreapta europeană ''a înţeles că Noua Republică a investit în caractere care ştiu să reziste într-un climat ostil, fiindcă membrii săi au bun ADN politic".

''Am dovedit că putem depăşi toate obstacolele puse de guvernarea Ponta, dar şi a celorlalţi care nu ne-au lăsat mai bine de un an şi jumătate să ne înregistrăm ca partid politic, am dovedit că nu suntem nici oportunişti şi nici traseişti politici, care să treacă la un alt partid ce le oferă o platformă de susţinere temporară pentru interese de moment", a arătat Mihail Neamţu.

Potrivit acestuia, ''britanicii conservatori şi ceilalţi membri ai Alianţei au mai înţeles că Noua Republică investeşte în inteligenţă politică şi antreprenorială, fiind singurul partid de dreapta din România născut şi nu făcut, (...) Noua Republică fiind primul partid care a introdus, clar, noţiunea de alternativă la dreapta şi la stânga".

''De atunci am fost copiaţi cu sârg, elogiul propriei inteligenţe fiind numărul în creştere de copiatori'', a arătat Neamţu.

El mai spune că a mai convins prin faptul că partidul Noua Românie ''investeşte în viitor, fiind cel mai tânăr partid din România, dovedind, deci, prospeţimea care garantează longevitatea unui proiect naţional pentru următoarele decenii", dar şi prin ''eficienţa dovedită ca urmare a dublării, începând din luna martie a acestui an, a numărului de membri, ajungând în prezent la aproape 5%".

''În actualul ritm de creştere a numărului de membri şi la o participare la vot a cel puţin 30% dintre alegători, la europarlamentare cred că ne vom obţine mandate, alăturându-ne în luarea deciziilor la nivelul UE viitorilor parteneri din Alianţa conservatorilor şi reformiştilor europeni", a concluzionat Mihail Neamţu.

Mihail Neamţu şi-a lansat vineri seara la Bacău volumul ''Credinţă şi raţiune. Dialoguri, contradicţii, împăcări'' la librăria ''Alexandria", eveniment urmat de conferinţa publică ''Sclavie sau Libertate? România după Marele Jaf''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

TAGURI: mihail, neamtu, noua, republica, aecr, noiembrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...