2019-02-21 02:18


Mihail Hodorkovski şi Platon Lebedev, condamnaţi la 14 ani de închisoare

 |  17:09
Mihail Hodorkovski şi Platon Lebedev, condamnaţi la 14 ani de închisoare

Fostul magnat rus al petrolului Mihail Hodorkovski şiprincipalul său asociat, Platon Lebedev, au fost condamnaţi, joi, la 14 ani deînchisoare, pentru furtul a milioane de tone de petrol şi spălarea a 23,5miliarde de dolari.

Cei doi vor rămâne în închisoare până în 2017,tribunalul luând în calcul pedeapsa ispăşită de la arestarea lor în 2003, încadrul unui prim caz de evaziune fiscală, potrivit site-ului apărătorilor celuicare a fost cel mai bogat om din Rusia, khodorkovsky.ru.

Hodorkovski şi Lebedev au fost găsiţi vinovaţi în cel de-al doilea procesal lor încă de luni, când a început citirea verdictului, cuprinsă într-undocument de 800 de pagini.

Preşedintele tribunalului din Moscova, unde s-a judecat cel de-al doileaproces al acestora, declarase anterior că Mihail Hodorkovski şi Platon Lebedevtrebuie să fie "izolaţi de societate" şi că vor ispăşi o nouăpedeapsă cu închisoarea.

"Singura corecţie posibilă pentru Hodorkovski şi Lebedev este izolarealor de societate", a declarat judecătorul Viktor Danilkin, la citireasentinţei.

Cei doi bărbaţi, încarceraţi din 2003, execută deja opedeapsă de opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală la scară largă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-08-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...