2018-12-12 14:05


Mihnea Motoc a fost propus ambasador la Londra, iar Bogdan Mazuru în Austria

 |  22:04
Mihnea Motoc a fost propus ambasador la Londra, iar Bogdan Mazuru în Austria

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, joi, 14 propuneri privind numirea unor ambasadori. Printre acestia se numara Mihnea Motoc în Marea Britanie, Bogdan Mazuru, rechemat din Franţa, în Austria, in timp ce Luminiţa Odobescu îi va succeda lui Motoc în postul de Reprezentant permanent la Uniunea Europeană.

Altfel, Mihnea Ioan Motoc (49 de ani) a fost rechemat din postul de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană şi a fost propus, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ambasador în Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

Diplomat de carieră Bogdan Mazuru a fost numit ambasador la Paris în 2010. Luminita Odobescu, în prezent consilier al premierului Victor Ponta, îi va succeda lui Mihnea Motoc în funcţia de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană. Între iunie 2008 şi februarie 2012, Luminiţa Odobescu a îndeplinit funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană din Ministerul Afacerilor Externe.

Adrian Cosmin Vieriţă a fost propus pentru a fi Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, post din care a fost rechemată Maria Ciobanu. Pentru postul de ambasador în Argentina şi Paraguay a fost propusă Carmen Liliana Podgorean, în prezent director general în cadrul MAE.

Constantin Mihail Grigorie ar urma să fie numit ambasador în Cehia, de unde a fost rechemată Daniela Grigore Gâtman.Viorel Moşanu, în prezent ministru-consilier la Ambasada României din Ucraina, este propunerea pentru postul de ambasador în Belarus, Adrian Davidoiu, director general în MAE, pentru Norvegia.

Totodată, Răduţa Matache a fost rechemată din Suedia, iar Simona Miculescu, din postul de Reprezentant permanent la ONU, New York.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-01

TAGURI: mihnea, motoc, ambasador, londra, bogdan, mazuru, austria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...