2017-01-17 11:08

POLITICA


Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, sprijin pentru mişcarea lui Vladimir Putin

 |  17:19
Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, sprijin pentru mişcarea lui Vladimir Putin
Miliardarulrus Aleksandr Lebedev, cunoscut pentru vederile politice deschise şi susţinereaacordată presei din opoziţie, a anunţat că va sprijini Frontul Popular rus,condus de premierul Vladimir Putin, informează Wall Street Journal. Deşi Aleksandr Lebedev nu l-a criticatniciodată deschis pe Putin, susţinerea făţisă pe care i-o oferă acestuia pare să indice o schimbarefundamentală de poziţie, comentează cotidianul.

Înurmă cu puţine zile, Lebedev postase pe blogul său o înregistrare de 15 minuteîn care denunţa corupţia din cadrul Băncii centrale şi a Serviciului Federal deSecuritate (FSB). El a făcut unapel către premierul Putin şi către preşedintele Dmitri Medvedev pentruasistenţă în acest caz. La doar o zi dupădifuzarea înregistrării, Lebedev a retras videoclipul, explicând că fusesepostat „din greşeală” şi că va fi înlocuit cu o nouă versiune în curând. În afarăde ziarul Novaia Gazeta, cunoscut pentru criticile la adresa Kremlinului,Lebedev deţine şi publicaţiile britanice Independent şi Evening Standard. Într-un interviu telefonic acordat vineri, Lebedev anegat că susţinerea oferită lui Putin reprezintă o schimbare de poziţie: „Vreausă renunţ la afaceri o perioadă (...) şi să mă implic în activităţi civice. Şi da,sunt naiv, cred că Frontul Popular va combate corupţia”.

Purtătorul de cuvânt al premierului Vladimir Putin a salutat interesul din grupullui Lebedev. Putin a anunţatcrearea Frontului Popular la începutul acestei luni, o mişcare care să cuprindămai multe grupări, existând şi zvonuri că s-a hotărât să candideze laalegerile prezidenţiale de anul viitor, potrivit unor surse apropiate puteriide la Moscova, citate de publicaţia Sunday Times. „Putin vacandida la preşedinţie. S-a hotărât. Zvonurile conform cărora nu s-a decisasupra candidaturii sunt false”, a spus sursa. Premierul şi-ar fi pierdutîncrederea în actualul preşedinte. „Există o stare detensiune în relaţia dintre Medvedev şi Putin. Simpatizanţii lui Putin considerăcă Medvedev are o atitudine arogantă şi că vrea să îl provoace pe Putin. Putin aînceput să se îndoiască de loialitatea lui”, a conchis sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image