2018-07-16 11:51


Militarii sirieni dezertează

 |  13:05
Militarii sirieni dezertează

Un număr de 33 de membri ai armatei siriene, printre care un general şi doi colonei, au dezertat şi au intrat în Turcia împreună cu familiile lor în noaptea de duminică spre luni. Gestul lor are loc în contextul tensiunilor dintre cele două ţări după ce Siria a doborât un avion de vânătoare turc, relatează agenţia de presă Anadolu.

Cei 33 de militari au intrat în Turcia prin provincia Hatay, împreună cu familiile lor, grupul numărând în total 196 de persoane, printre care numeroase femei şi copii. Numărul de generali sirieni care au dezertat până în prezent în Turcia se ridică astfel la 13.

Taberele turce de refugiaţi din provinciile Hatay, Gaziantep, Sanliurfa şi Kilis adăpostesc în prezent 33.079 de sirieni care au fugit de violenţele din ţara lor, potrivit unui raport publicat luni de Direcţia pentru situaţiile de criză.

Turcia, fost aliat politic şi economic al Siriei, a rupt legăturile cu regimul preşedintelui Bashar al-Assad pe care îl acuză de represiunea revoltei populare din această ţară.Militarii sirieni dezertează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: siria dezertor, militari

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova