2019-03-24 01:28


Ministerul Justiției are o poziție rezervată privind reglementarea activității de lobby printr-o lege cadru

 |  11:55
Ministerul Justiției are o poziție rezervată privind reglementarea activității de lobby printr-o lege cadru

Adrian Baboi-Stroe, secretar de stat, a declarat că Ministerul Justiției are o poziție extrem de rezervată cu privire la necesitatea reglementării activității de lobby printr-o lege cadru.

"Ministerul Justiției a avut constant în ultimii 10 ani și încă are o poziție extrem de rezervată cu privire la necesitatea reglementării activității de lobby printr-o lege cadru", a precizat Baboi-Stroe, în cadrul summitului afacerilor publice, organizat marți de Asociația Registrului Român de Lobby, transmite Agerpres.

Secretarul de stat a mai spus că Ministerul Justiției are această poziție pentru a nu declanșa interpretări cu privire la confuzia dintre lobby și trafic de influență.

"Este un risc major, astfel că am preferat să nu deschidem poarta acestor riscuri. Preferăm să nu ni le asumăm", a afirmat acesta.

"În al doilea rând, nu vedem de ce statul trebuie să intervină în stabilirea regulilor unei profesii exercitate de entități private. Ministerul Justiției are un interes redus de a reglementa acest lucru", a completat secretarul de stat Adrian Baboi-Stroe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02

TAGURI: minister, justitie, pozitie, rezervata, reglementeaza, activitate, lobby, lege, cadru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...