2019-02-21 07:58


UPDATE.Miniştrii guvernului Grindeanu vor depune miercuri seară jurământul

 |  08:18
UPDATE.Miniştrii guvernului Grindeanu vor depune miercuri seară jurământul

MINIŞTRII GUVERNULUI GRINDEANU, 26 la număr, vor fi audiaţi miercuri dimineaţă în comisiile parlamentare. Premierul desemnat urmează apoi să ceară votul de învestire din partea Parlamentului, într-o şedinţă şedinţă de plen care va începe la ora 15.00. Spre seară, la Cotroceni, dacă Sorin GRINDEANU primeşte votul de încredere al Parlamentului, echipa sa va depune jurământul.

UPDATE 11.23 Augustin Jianu, ministrul propus al Comunicațiilor și Societății Informaționale, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, și, respectiv, Comisiei economice pentru industrii și servicii din Senat, cu 16 voturi pentru și 4 împotrivă. Prioritățile mele pentru acest mandat se referă la cadrul național de interoperabilitate. 1 decembrie 2018 este un termen ambițios pentru a avea toate taxele și orice plată pe care o face un operator economic să se poată face online, orice formular pe care trebuie să îl depună un operator economic trebuie să se poată depune online și toate sistemele informatice ale instituțiilor publice să fie interoperabile în așa fel încât cetățenii să nu mai trebuiască să vină cu documente sau informații, să alerge de la o instituție la alta. Acestea să se poată obține automat prin sisteme informatice de către instituțiile publice", a spus Jianu.

UPDATE 11.17 Ministrul propus al Mediului, Daniel Constantin, a fost avizat, miercuri, favorabil în cadrul audierilor din Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților și Comisia pentru mediu din Senat, cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă și nicio abținere. Voi începe pragmatic cu problemele cele mai mari, și anume procedurile de infringement pe care Comisia Europeană le-a declanșat față de România. Vorbim despre 8 proceduri, dintre care 3 pentru zona deșeurilor, una pentru industria mare, 3 pentru biodiversitate (situri contaminate etc.) și una pe calitatea aerului. Aceste proceduri de infringement sunt în diverse faze la nivelul Comisiei Europene. Mai avem câteva proceduri care ar urma să fie declanșate și care au diverse termene limită", a spus ministrul propus al Mediului.

UPDATE 11.12 Ionuț Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii și Identității Naționale, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului. Decizia a fost luată cu 17 voturi ''pentru'', cinci ''împotrivă'' și două abțineri.

UPDATE 10.45 Viitorul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat miercuri, la finalul audierilor în comisiile de specialitate din Parlament, că Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va fi desfiinţată, urmând ca ministerul să preia toţi angajaţii. Dobre a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare, cu 38 de voturi pentru, 8 împotrivă şi două abţineri.

UPDATE 10.34 Andreea Păstârnac, ministru propus la portofoliul pentru Românii de Pretutindeni, a fost avizată favorabil de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi „pentru şi 13 voturi “împotrivă.

UPDATE 10.23 Ana Birchall, propusă ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlament, ea declarând că următorul proiect de ţară al României, după ”aderarea la UE şi integrarea în NATO”, este asigurarea preşedinţiei Uniunii Europene ”imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri”. Ana Birchall a primit aviz pozitiv din partea comisiilor cu 18 voturi ”pentru” şi şapte voturi ”împotrivă”.

UPDATE. 09.34 ”În ceea ce priveşte obiectivele mele la Ministerul Fondurilor Europene, ele sunt destul de simple şi puţine. Simple de înţeles, nu neapărat de realizat. Ne-am stabilit în programul de guvernare să ajungem la un grad de absorbţie de 72,5% la sfârşitul anului 2020 şi 100% la sfârşitul exerciţiului financiar, în 2023 (...) Pentru a putea realiza acest obiectiv avem câteva măsuri care trebuie luate urgent, în prima jumătate a anului 2017: lansarea call-urilor gradual, acolo unde ele sunt pregătite (...) Este imperios necesar să ne punem la punct sistemul de evaluare şi selecţie a proiectelor (…) Nu putem uita despre acreditarea autorităţilor de management, este un pas extrem de important. Avem nevoie cu toţii nu doar de cele 32 de miliarde de care facem vorbire când vorbim de fondurile europene structurale şi de investiţii, dar avem nevoie de suflul pe care aceste fonduri şi modul în care aceste fonduri ne pot schimba nouă mentalitatea şi reformele pe care le putem implementa”, a declarat Mihaela Toader în faţa comisiilor parlamentare.

UPDATE 09.01 Alexandru Petrescu, propus pentru funcția de MINISTRU al Economiei, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii comisiilor parlamentare de specialitate au admis propunerea cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă și o abținere.

UPDATE 08.57 Mihaela Virginia Toader, propusă pentru funcția de MINISTRU delegat pentru Fonduri Europene, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlament, cu 18 voturi pentru și 8 împotrivă.

Audierile candidaţilor la postul de MINISTRU în comisiile parlamentare vor avea loc între orele 8.00 şi 14.00. Avizul comisiilor parlamentare este doar unul consultativ însă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aceia care nu vor trece testul comisiilor nu se vor regăsi în componenţa finală a GUVERNULUI.

Primii candidaţi care vor fi supuşi audierii, de la ora 8.00, sunt Mihaela-Virginia Toader şi Ana Birchall, nominalizate pentru postul de MINISTRU delegat pentru Fondurile Europene, respectiv MINISTRU pentru Afaceri Europene. Ultimii audiaţi, în Comisiile reunite de muncă, vor fi Lia Olguţa Vasilescu (Ministerul Muncii) şi Gabriel Petrea (Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social), scrie news.ro.

Conform programării decise de către Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, audierile ar trebuie să se termine la ora 14.00


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-04
Citeste si:
LISTA FINALĂ: Cine sunt miniștrii Cabinetului Grindeanu. VEZI FIȘELE BIOGRAFICE

TAGURI: ministri, grindeanu, juramânt, cotroceni, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA BOLSEVICA.
04 Ian 2017

Ei se jura ca nu fura dar i- am prins cu p....a in gura. Toti sunt reprezentantii analfabetilor si incultilor care i-a votat.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...