2019-01-24 11:02


Ministru spaniol: Economia ţării se află „într-o criză de proporţii uriaşe!”

 |  13:37
Ministru spaniol: Economia ţării se află „într-o criză de proporţii uriaşe!”

Ministrul de Externe al Spaniei, Jose Manuel Garcia-Margallo, a tras un semnal de alarmă fără precedent de la preluarea puterii de către guvernul condus de Mariano Rajoy, în toamna anului trecut, acesta afirmând că economia ţării se află într-o „criză de proporţii uriaşe”.

Standard&Poor’s a retrogradat recent ratingul ţării cu două trepte, de la „A” la „BBB+”, în timp ce rata şomajului a atins un nou maxim istoric, ajungând la 24%, iar vânzările de retail au scăzut pentru a 21-a lună consecutiv din cauza recesiunii, precizează Reuters.

„Datele sunt teribile pentru oricine, sunt teribile pentru guvern. Spania este într-o criză de proporţii uriaşe”, a spus Garcia-Margallo într-un interviu la un post de radio.

Retrogradarea ratingului Spaniei a provocat agitaţii pe pieţele financiare, în timp ce randamentul obligaţiunilor Italiei pe termen de 10 ani a atins cel mai ridicat nivel după luna ianuarie, investitorii fiind îngrijoraţi de perspectivele economice ale ţărilor cu datorii mari din zona euro, notează Mediafax. Italia a vândut vineri obligaţiuni pe 10 ani în valoare de 5,95 miliarde de euro, iar analiştii consideră că licitaţia a decurs bine având în vedere circumstanţele.

În prezent, Spania a reintrat în recesiune, pentru a doua oară în ultimii trei ani, iar respectarea ţintei de deficit bugetar pentru 2012 pare greu de respectat. Redresarea economiei şi a pieţei muncii va avea loc abia peste doi ani, a declarat vineri ministrul Economiei, Luis de Guindos, anticipând un avans al PIB de 0,2% anul viitor şi de 1,4% în 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639561-01-07

TAGURI: ministru Spania, ministru Externe Spania, economie Spania, criza Spania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...