2018-12-11 16:41


Ministrul Apărării: Nu au fost anul acesta încălcări neautorizate ale spațiului aerian al României

 |  13:59
Ministrul Apărării: Nu au fost anul acesta încălcări neautorizate ale spațiului aerian al României

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, că nu au fost anul acesta incidente de intrare neautorizată și încălcare a spațiului aerian al României, nici din partea unor aparate rusești, nici din partea altor aparate.

"Nu am avut anul acesta incidente de intrare neautorizată și încălcare a spațiului aerian al României, nici din partea unor aparate rusești, nici din partea altor aparate. În zona de avertizare, periodic apar anumite (...) zboruri care testează timpul și capacitatea de răspuns, dar nu a fost vorba de intrarea în spațiul nostru aerian. În toate aceste cazuri (...) acționăm sub comandă și în coordonare cu agenția specializată de la NATO, după proceduri armonizate cu dânșii", a afirmat Mihnea Motoc la Fetești, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării a susţinut că, fără nicio îndoială, Forțele Aeriene Române sunt capabile să asigure prin mijloace proprii serviciul de poliție aeriană.

"La ora actuală, fără niciun fel de îndoială, Forțele Aeriene Române pot asigura cu propriile noastre mijloace serviciul de poliție aeriană în ce privește întreg spațiul aerian, întreg teritoriul național și chiar intensificăm pregătirea și misiunile de executare a serviciului de poliție aeriană. Vom primi, posibil, și sprijin din partea unor alți aliați cu aparate de zbor", a precizat ministrul Mihnea Motoc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: ministru, aparare, nu, este, incalcare, neautorizata, spatiu, aerian, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...