2018-10-15 23:12


Ministrul de Externe: Sistemul de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei

 |  15:00
Ministrul de Externe: Sistemul de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, joi, că sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu nu a fost conceput ca un instrument îndreptat împotriva Rusiei. Comănescu a ţinut să precizeze că acest sistem se dorește a fi un scut de apărare.

„Încă o dată: construcția acestei facilități de la Deveselu, foarte clar, nu este îndreptată, nu a fost concepută ca să fie un instrument îndreptat împotriva Federației Ruse. (Este un — n.r.) scut de apărare, dar într-o lume în care constatăm că din perspectiva securitară tot mai preocupanți devin actori non-statali. Insist asupra acestui lucru. Apărarea inclusiv anti-rachetă dobândește altă dimensiune și altă importanță", a afirmat ministrul, într-un interviu pentru DC News.

Lazăr Comănescu a mai spus că sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu reprezintă o nouă confirmare a substanței deosebite a Parteneriatului Strategic româno-american.

"Este, pe de altă parte, o confirmare a determinării României de a contribui la consolidarea și pe această cale la securitatea și stabilitatea în zonă. Să nu uităm că această facilitate va deveni parte integrantă a sistemului anti-rachetă al NATO", a afirmat Lazăr Comănescu.

Chestionat dacă în prezent România se află într-un pericol de război, ministrul de Externe a respins o astfel de variantă.

"Nu putem să vorbim, după părerea mea, despre un asemenea pericol. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne preocupe — și facem acest lucru — întreprinderea oricăror acțiuni și luarea oricăror măsuri care să contribuie la stabilitate și securitate în zona noastră", a explicat ministrul Lazăr Comănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-17

TAGURI: ministru, externe, sistem, deveselu, nu, indreptat, impotriva, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AGRICULTORUL FERICIT
17 Dec 2015

Dl. Comanescu merita sa fie ministru de externe, stie politica. Daca Kerry s-a inteles cu Lavrov si Turcia plateste azi de 1000 de ori avionul rusesc doborat, ce era sa zica?
Random imageUltimele stiri


loading...