2018-12-12 05:39


Ministrul de Interne, întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti

 |  07:59
Ministrul de Interne, întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti

Ministrul de Interne, Petre Tobă a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cei doi oficiali discutând despre „întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional, din perspectiva profilului strategic al ţării noastre şi al rolului său în arhitectura de securitate regională”.

MAI a precizat, într-un comunicat de presă, că „în cadrul întrevederii, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, și Excelența Sa domnul ambasador Hans Klemm au subliniat necesitatea intensificării cooperării în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care consolidarea Parteneriatului Strategic cu S.U.A. este una dintre prioritățile Guvernului României”.

De asemenea, ministrul Petre Tobă va acorda în continuare o atenţie sporită componentei operative pe palierul combaterii criminalităţii organizate, în special pentru destructurarea reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice, obiectivul principal fiind creșterea siguranței cetățenilor.

„Cei doi oficiali au subliniat beneficiile multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţii şi agenţii de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români pe linie operativă în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia, ILEA din Budapesta și Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall”, se mai arată în comunicatul MAI. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: ministru, interne, intalnire, ambasador, sua, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
26 Noi 2015

Dl ministru Petre Tobă in anii '90 tot in cadrul unui proiect derulat în cadrul parteneriatului cu instituţii remarcabile in aplicarea legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români în cadrul Academiilor FBI am participat si eu PRICEPUTU I. Cu aceasta ocazie am fost foarte incantat de noutatile aflate dar si foarte dezamagit pt ca acest proiect s-a desfasurat in trei etape prima in Ro doua in SUA unde eu si ceilalti cursanti nu am mai participat deoarece in locul nostru au plecat miseleste niste TICALOSI pilosi care aveau doar scopul de a se plimba gratis in SUA si ca specialistilor romani sa nu li se deschida mintea prea mult , oricum atunci americanii au fost foarte dezorintati de ce exista aceasta TURBARE in MAI, cand au revenit a doua oara americanii in Ro pt finalizarea proiectului au aflat totul despre ticalosia existenta in SSOP. In cadrul acestui proiect s-a pus problema ca ei americanii au TESTE speciale pt testarea ABILITATILOR celor care doresc sa imbratiseze PROFESIA de politist,procuror, judecator, OM de informatii, ce contin 1000 - 2000 de intrebari si ca acestea pot fi oferite GRATIS Ro numai daca exista o intelegere intre MAE si ambasadorul SUA la Bucuresti. Conducerea ministerului si a politiei de atunci nu a manifestat nici un interes pentru a obtine acest test si a-l implementa in Ro. Va adresez rugamintea ca la o nou întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti dl Hans Klemm sa abordati si problema achizitionarii gratuite (asa cum a promis atunci dl CLINTON) a acestor TESTE atat de necesare pt cresterea performantelor profesionale in sistemul de ordine si siguranta publica, cel JUDICIAR si cel de INFORMATII.
Random imageUltimele stiri


loading...