2018-12-11 15:37


Ministrul desemnat al Justiţiei: Am îndurat la audieri o experienţă umilitoare. Nu sunt pregătită

 |  07:14
Ministrul desemnat al Justiţiei: Am îndurat la audieri o experienţă umilitoare. Nu sunt pregătită

Cristina Guseth a fost avizată favorabil de parlamentarii din comisiile juridice, cu 41 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri, pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Aceasta a declarat la final că a îndurat o experienţă "umilitoare" în cadrul audierilor şi că nu este pregătită încă pentru acest post dar se va pregăti.

Aceasta a afirmat că, timp de 25 de ani, a apărat statul de drept, iar din 1997 a derulat proiecte menite să sprijine reforma în justiţie.

"Ştiu că am o problemă, şi anume că nu sunt un absolvent al Facultăţii de Drept. Sunt un absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. Această problemă, însă, cred că poate fi depăşită şi poate fi depăşită pentru că, în momentul de faţă, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independenţa sistemului juridic şi de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiţiei, voi genera strategii, politici publice şi voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de faţă", a precizat Cristina Guseth, potrivit Mediafax. 

Aceasta a mai sous că, în trei ţări din Europa, miniştrii Justiţiei nu sunt absolvenţi ai Facultăţii de Drept.

"În Franţa, este un economist, în Marea Britanie, un jurnalist de la The Times şi în Suedia, un chimist”, a completat Cristina Guseth.

Ea a dat asigurări că a ajuns să cunoască problemele din sistem prin întâlnirile pe care le-a avut cu judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară, în cadrul proiectelor pe crae le-a derulat de-a lungul timpului.

Spre finalul audierii, Şerban Nicolae i-a spus Cristinei Guseth că mai are şansa să renunţe la nominalizare, el fiind aplaudat de colegi.

Imediat după votul din comisii, Cristina Guseth le-a declarat jurnaliştilor că a îndurat o experienţă "umilitoare".

"Da, a fost o situaţie în care eu am simţit o energie negativă împotriva mea şi, în pofida acestui lucru şi a unei experienţe extrem de dificile, va trebui să colaborez şi să mă supun puterii legislative în statul român. În acele momente treci prin toate etapele, te gândeşti la tine, la ce simţi, dar te gândeşti şi la impactul pe care poate să îl aibă ceea ce o să faci în viitor. Şi atunci a trebuit să iau decizia destul de repede", a afirmat Cristina Guseth.

Chestionată dacă s-a simţit intimidată de senatorii jurişti aceasta a spus că „nu este pregătită, dar o să se pregătesc”.

„Pentru mine o să fie mult mai greu, eu nu sunt pregătită în sensul faptului că nu am educaţie juridică, dar tocmai de asta eu cred că acolo pot reprezenta justiţiabilul. Şi el trebuie să înţeleagă aceste legi, legea nu este apanajul unor oameni cu experienţă juridică, legea se aplică. Eu voi reprezenta aceşti oameni şi voi face un efort suplimentar ca să înţeleg şi să iau decizia bună", a completat Cristina Guseth. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: ministru, desemnat, justitie, indura, experienta, umilitoare, nu, este, pregatita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARINELU
17 Noi 2015

Nu esti pregatita dar te si vedeai Ministu (chiar si asa umilita).Pasol na turbinca!
DACĂ NU ERAI
19 Noi 2015

pregătită, DE CE te-ai mai băgat în seamă? DE PROASTĂ! Unul și unul...dacă ăi dinainte făceau dansul pinguinului, voi o faceți în spirală, nu?! Aduceți-l pe Bivolaru și faceți o demonstrație LIVE de urgie sexuală în direct! Ciolanis zice c-a refomat Guvernul...mă prăpădesc de râs! Ăsta nu este guvernul ales de stradă, ușchiților, acoperiților, ”tehnocraților”, nulităților!
Random imageUltimele stiri


loading...