2018-12-17 14:46


Ministrul Educației face bilanțul la final de mandat

 |  15:39
 Ministrul Educației  face bilanțul la final de mandat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un bilanț al mandatului său în fruntea Ministerului Educatiei, precizând că, în această perioadă, au fost adoptate în domeniul educației 73 de acte normative, iar 40 se află în curs de avizare.

In aceasta perioada au fost începute consultările cu privire la proiectul noii Legi a Educației Naționale, au fost adoptate Strategia națională de reducere a părăsirii timpurii a școlii în România ,Strategia națională de învățare pe tot parcursul vieții, Strategia națională pentru învățământ terțiar și Planul național pentru Cercetare Dezvoltare Inovare 2015 -2020. În circuitul de avizare se află Strategia educației și formării profesionale din România.

Un alt ordin al ministru, semnat recent de Cîmpeanu, prevede diminuarea numărului comisiilor permanente din unitățile de învățământ preuniversitar, la șapte, prin comasarea activităților și a atribuțiilor, dar și prin eficientizarea și informatizarea procedurilor.

Creșteri salariale au fost, în 2015, de 26,7% pentru personalul didactic și 28,9% pentru personalul nedidactic.

Cîmpeanu a susținut că o altă realizare a mandatului de ministru este și crearea cadrului legal pentru alocarea de fonduri pentru finanțarea per-elev în unitățile de învățământ preuniversitar private acreditate.

Totodată, a fost reluat procesul de acordare a gradației de merit pentru personalul didactic auxiliar din învățământul preuniversitar, pentru o perioadă de 5 ani

În 2015, România a fost admisă la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: campeanu, educatie, bilant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...