2018-12-17 21:24


Ministrul Educației răspunde acuzațiilor: ”Nu am colaborat cu Securitatea”

 |  16:39
Ministrul Educației răspunde acuzațiilor: ”Nu am colaborat cu Securitatea”

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, respinge orice fel de acuzaţie că ar fi colaborator al securităţii "în orice formă", spunând, într-o conferinţă de presă, că nu a semnat niciun angajament cu fosta Securitate şi că "documentele care sunt prezentate în presă nu au fost produse" de el.

Dumitru a cerut CNSAS să vină cu un punct de vedere public cu privire la statutul său şi a menţionat că îi va da în judecată "pe cei care au făcut aceste afirmaţii".

”Resping orice fel de acuzaţie că aş fi colaborat în orice formă cu fosta securitate. Nu am fost nici membru, nici colaborator, nu am făcut poliţie politică, nu am avut niciodată un contact cu securitatea, nu am semnat niciun angajament. Documentele prezentate în presă nu sunt produse de mine", a spus Mircea Dumitru.

"Ce s-a întâmplat este un fals, o calomnie, voi acţiona în instanţă pe cei care au făcut aceste afirmaţii defăimătoare la adresa mea în spaţiul public", a mai arătat ministrul Educaţiei.

"Adevărul" a scris că Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a semnat un angajament cu Securitatea, pe când era student la Filosofie, în anul 1980, primind numele de cod "Negulescu“.

CNSAS a spus că în cazul lui Mircea Dumitru s-au făcut verificări când era decan al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti, iar decizia adoptată în 7 august 2007 de Colegiul CNSAS a fost de "neapartenenţă/ necolaborare cu poliţia politică comunistă, potrivit prevederilor legale la acea dată”, respectiv Legea 187/1999. CNSAS precizează că acum sunt verificaţi toţi membrii Guvernului, inclusiv ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: ministrul educatiei, colaborator securitate, mircea dumitru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTICA PACURARU
04 Oct 2016

Afacere de top! Vrei sa incepi o afacere care sa-ti aduca rapid castiguri? Acum este momentul sa actionezi si sa urmezi instructiunile unui sistem de afacere care deja i-a incantat pe toti cei care au inceput! Nu trebuie sa recrutezi oameni! Pur si simplu castigi bani, repede si usor! Te astept sa-mi ceri mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTube.com
Random imageUltimele stiri


loading...