2019-01-22 18:52


Ministrul Ionuţ Vulpescu a depus un amendament pentru reducerea TVA la 5% pentru cărţi

 |  10:47
Ministrul Ionuţ Vulpescu a depus un amendament pentru reducerea TVA la 5% pentru cărţi

Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un amendament la Codul Fiscal care prevede reducerea TVA la 5% pentru cărţi, manuale şcolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul în castele, muzee şi cinematografe.

Amendamentul depus de ministrul Culturii mai vizează reducerea TVA la 5% pentru monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive şi cinematografe.

"Având spaţiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% şi pentru alte categorii de bunuri şi servicii culturale, nu doar pentru cărţi, aşa cum am anunţat iniţial. Îmi doresc ca prin reducerea preţurilor nu doar la cărţi, ci şi la biletele de acces la monumente şi muzee, să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulţi din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel în special tinerei generaţii o deschidere mai mare către o cultură de calitate", a precizat ministrul Ionuţ Vulpescu, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 24 aprilie, Ministerul Culturii (MC) a anunţat că, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: ministru, ionut, vulpescu, depune, amendament, reducere, tva, 5%, carti, bilet, muzeu, cinematograf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...