2019-03-24 01:28


Ministrul Justiţiei: Procedura pentru desemnarea noului procuror general transparentă

 |  11:38
Ministrul Justiţiei: Procedura pentru desemnarea noului procuror general transparentă

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că procedura pentru desemnarea noului procuror general va fi „transparentă şi deschisă”, urmând să aibă discuţii şi cu reprezentanţii CSM în acest sens.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!", a afirmat Raluca Prună, la sediul Ministerului Justiției, potrivit Agerpres.

Chestionată dacă i-a dat lui Tiberiu Nițu opțiunea să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns negativ.

„Nu i-am dat nicio opțiune domnului Nițu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o", a completat ministrul Raluca Prună.

Tiberiu Nițu a demisionat, marţi, din funcţia de procuror general "ca un gest de responsabilitate și onoare". Niţu a luat această decizie după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-03

TAGURI: ministru, justitie, procedura, desemneaza, nou, procuror, general, transparenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTITIABILUL
03 Feb 2016

Dna PRUNA.Trebuie rezolvata mai intatai problema indepartarii MAFIOTILOR din CSM si analizata situatia cum a fost posibil ca acestia sa ajunga in acest FOR pt ca prin acelasi mod de operare va ajunge PROCUROR GENERAL tot un mafiot de teapa celui de dinainte.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...