2018-10-16 15:49


Ministrul Petre Tobă, întâlnire oficială cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve

 |  09:31
Ministrul Petre Tobă, întâlnire oficială cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a avut miercuri, la Paris, o întâlnire oficială cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve. În cadrul întrevederii cei doi oficiali au evidențiat buna cooperare polițienească şi au abordat problematica aderării României la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

„În cadrul întrevederii, cei doi miniștri de interne au evidențiat buna cooperare polițienească, derulată inclusiv prin intermediul celor 36 de polițiști români care desfășoară în prezent misiuni operative în Franța, acest mod de lucru fiind apreciat ca un model de bune practici care poate fi aplicat și de către alte state europene. Oficialul francez a solicitat adoptarea unei poziții comune în privința îmbunătățirii cadrului european care vizează combaterea terorismului și gestionarea migrației ilegale. În acest context, a fost abordată inclusiv problematica aderării României la spațiul Schengen”, se arată în comunicatul MAI.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost evidențiată şi contribuția României pentru securizarea frontierelor externe ale UE și combaterea migrației ilegale.

Ministrul de Interne, Petre Tobă şi Bernard Cazeneuve au evocat pozițiile comune pe care cele două state le au cu privire la PNR (registrul european cu numele pasagerilor) și armele de foc, România și Franța făcând pași concreți în acest sens.

MAI a mai precizat că ministrul Petre Tobă și-a manifestat disponibilitatea ca, în cadrul cooperării bilaterale dintre cele două ministere de interne, să sprijine măsurile luate de autoritățile franceze pentru buna organizare a EURO 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: ministru, petre toba, intalnire, oficiala, omolog, francez, bernard cazeneuve
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ILEANA
22 Ian 2016

Aparatul central al Ministerului de Interne din Austria nr 17 functii sau posturi.
Random imageUltimele stiri


loading...