2018-10-20 08:21


Mircea Geoană: Lumea actuală înregistrează schimbări dramatice, comparabile cu cele din anii 30

 |  09:53
Mircea Geoană: Lumea actuală înregistrează schimbări dramatice, comparabile cu cele din anii 30

Președintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, a declarat, că lumea actuală înregistrează schimbări dramatice, comparabile cu cele din anii '30, motiv pentru care este necesară o re-energizare a acțiunii pentru a menţine pacea.

"Nu cred că ne-am fi imaginat cu zece ani în urmă, când ne-am pornit activitatea ca Institut, că lumea se va schimba atât de dramatic, atât de agresiv, cu atâtea provocări, încât aș compara ceea ce vedem acum — în 2015, 2016 — cu ceea ce Europa și lumea au trăit în anii '30 — nu în anii '90, ci în anii '30. De la Donețk la San Bernardino, de la Paris și Londra până în Mali și Nigeria vedem probleme, iar România și această regiune fac parte din această realitate. Îndrăznesc să spun că un institut precum Aspen în regiunea noastră este probabil astăzi mai valoros decât a fost în urmă cu aproape zece ani, atunci când și-a început activitatea", a afirmat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Senatorul a mai spus că regiunea noastră reprezintă o parte indispensabilă a stabilității globale.

"Este un moment al leadership-ului (conducerii, n.r.), un moment în care încercăm să facem o diferență și să menținem pacea în lume, în care țările noastre să rămână împreună, în ciuda presiunii extraordinare, a agresiunii și a războiului. Un cuvânt, despre care credeam că nu va mai face parte din vocabularul nostru pentru deceniile care urmează, a revenit. Vorbim despre război în fiecare zi. Președintele Hollande vorbește despre război, președintele Obama, ieri, la Casa Albă, vorbea de război, președintele Putin vorbește despre război, președintele Erdogan vorbește despre război. (...) Toată lumea vorbește despre război. E un moment în care trebuie să ne re-energizăm acțiunile", a susţinut Mircea Geoană. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-08

TAGURI: mircea geoana, lume, inregistreaza, schimbare, dramatica, comparabil, an, 30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...