2019-02-20 19:41


Mircea Diaconu, în rolul de primar general

 |  18:46
Mircea Diaconu, în rolul de primar general

Liberalii au planuri ambiţioase pentru câştigareaPrimăriei Capitalei. La vârful PNL se vorbeşte despre stabilirea unuicandidat-surpriză pentru funcţia de edil, o variantă de lucru fiind cunoscutulactor şi senator Mircea Diaconu.

„Mircea Diaconu intră în cărţi pentru acandida la Primăria Generală”, au declarat pentru ziarul „Puterea” surse dinPNL. Senatorul neagă că şi-ar dori fotoliul de edil, însă evită să răspundăferm dacă a purtat sau nu discuţii despre o eventuală candidatură a sa. „Nu,nici vorbă, nu am astfel de gânduri. Oricum, astea sunt lucruri pe care lediscutăm în interiorul partidului, nu cu dumneavoastră. Momentan altele suntpriorităţile partidului. Oricum, mai mult despre lucrurile astea (candidatulpentru Primărie, n.r.), le vom discuta la primăvară”, a declarat liberalul pentru„Puterea”, lăsând portiţa deschisă pentru candidatura sa la Primăria Capitalei.Mircea Diaconu a intrat în politică în 2008, când a obţinut fotoliul de senatorde Argeş. El este un apropiat al lui Crin Antonescu, relaţia sa cu actualullider al PNL aducându-i o poziţie de vicepreşedinte al partidului şi onominalizare pentru funcţia de ministru al Culturii în guvernul din umbră.Diaconu este momentan director al Teatrului Nottara, aflat sub autoritateaConsiliului General al Municipiului Bucureşti. El a fost unul dintre cei maifrenetici luptători împotriva declarării lunare a veniturilor de către ceiplătiţi pe drepturi de autor, măsură aplicată doar pentru scurt timp de cătreGuvernul Boc.

„Primarul, un gânditor al oraşului”

Întrebat de noidacă îl consideră potrivit pe Sorin Oprescu pentru funcţia pe care o ocupă,Mircea Diaconu s-a eschivat. Nu a dorit să comenteze. Însă, a oferit unportret-robot al primarului Bucureştiului, aşa cum îl vede el. „Din punctul meude vedere, primarul trebuie să fie un gânditor al oraşului. Nu trebuie să fienici constructor, nici gunoier, nici dirijor de circulaţie. El trebuie să fieun gânditor al oraşului, restul e treabă de funcţionari”, a conturat actorul unprofil al edilului Capitalei.

Chiliman şi Tăriceanu, şi ei pe lista scurtă

Surse din PNLne-au declarat că până în acest moment nu s-a luat o decizie în privinţacandidatului pentru Primăria Capitalei, însă printre numele vehiculate senumără şi cel al lui Andrei Chiliman, actual primar al Sectorului 1, dar şi celal fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. „Eu nu am spus niciodată că nu voicandida. Altceva am afirmat, nu am spus ferm că voi candida”, a declaratChiliman pentru „Puterea”, lăsând de înţeles că nu este exclusă o candidatură asa. „Deocamdată mă interesează să mă lupt la Primăria Sectorului 1 şi să-mitermin proiectele de acolo. Mă consider un primar bun. Vă asigur că avemsoluţii pentru Primăria Generală. Nu pot să vă dau nici un nume, pentru că astaeste surpriza. Avem sondaje corecte, nu o să vi le spun, dar vă asigur că elesunt îngrijorătoare pentru PDL”, a mai precizat actualul primar al Sectorului1. Sociologii susţin că şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu are şanse dea câştiga Primăria Capitalei. „Are toate şansele să reuşească dacă s-arînscrie, deoarece are o imagine bună printre bucureşteni”, au precizat aceştia.

O altă variantăluată în calcul de PNL o constituie susţinerea lui Sorin Oprescu pentru un noumandat în fruntea Capitalei. Astfel, s-ar putea ajunge la situaţia ca PNL şiPSD să prezinte un candidat comun pentru Bucureşti.

Udrea, vârf de lance la PDL

În tabăra PDL,selecţia pentru un candidat la funcţia de primar general este condusă de ElenaUdrea, recent unsă şefă a filialei bucureştene a PDL. Partidul îşi vaîncerca norocul cu un candidat ce va fi desemnat după o competiţie internă înorganizaţie. Pe blogul său, Elena Udrea a enumerat şapte colegi de partid care,spune ea, ar fi primari mult mai buni decât Sorin Oprescu. Este vorba de LiviuNegoiţă, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Silviu Prigoană, Teodor Baconschi, AncaBoagiu sau Cristian Preda. Singurulcare a anunţat până acum că intră în competiţie este europarlamentarul CristianPreda, căruia de altfel îi şi aparţine ideea desfăşurării unei competiţiiinterne în PDL, pentru stabilirea candidaţilor. Deşi nu a confirmat dacă va intra în cursă, Udrea a avut până acum discursde candidat, prezentând toate indiciile că ar putea fi opţiunea PDL pentru Primărie.Ultimul dintre aceste indicii – înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a nu mai puţin de patrusloganuri electorale. Printre acestea se numără „EUiubesc Bucureşti” şi „EU Bucureşti”, cu oinimioară între cele două cuvinte, iar drept culori revendicate suntspecificate portocaliu (culoarea PDL) şi gri.

Vangheliese luptă cu Oprescu

PSD are deales între Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu. Vanghelie le-a declarat apropiaţilor că este decis să candideze pentru funcţia de primar al Capitalei şică va începe o campanie agresivă împotriva lui Sorin Oprescu. Candidatura luiVanghelie la Primăria Capitalei nu este privită cu ochi buni în partid deVictor Ponta, cel care a preferat să-l susţină în 2008 pe Sorin Oprescu. Anulacesta, contactele dintre cei doi s-au reluat, existând o invitaţie pentruOprescu de a reveni în PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VRAJITORUL
05 Dec 2010

Mircea Diaconu este un om serios, care a aratat ca este interesat de comunitate. Ar fi un bonus pentru liberali daca ar iesi cu astfel de oameni in fata. Mult succes!
DUMITRU IUGA
05 Dec 2010

Daca va fi sa aleg intre Vanghelie si Diaconu, voi vota Vanghelie! Cine gandeste cu capul si este cat de cat informat intelege de ce Dumitru Iuga - tiiu2001@yahoo.com
VAX
06 Dec 2010

ptr Iuga...La cum se voteaza in capitala...il meritati pe Vanghelie! Ati avut numai primari de primari...Halaicu, Lis, Base... Vanghelie mai lipseste, sa creada lumea..ca sunteti toleranti cu minoritatile. Oprescu, nu stiu ce a facut de a intrerupt sirul asta.
TEODOR
07 Dec 2010

Disciplina de partid de la liberali,l-a impiedicat pe Mircea Diaconu sa se exprime despre activitatea lui Oprescu!Pana una alta,Diaconu este directorul unui teatru aflat in administrarea Primariei Generale!
DAVID.TALOS
07 Dec 2010

Mi-e greu sa cred ca tariceanu ar merge in asemenea competitie. Dar, daca ar castiga, cu siguranta va fi un lucru foarte bun pentru Bucuresti.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...