2019-02-21 03:48


Mircea Geoană tulbură apele din PSD înaintea Congresului

 |  19:24

Fostul preşedinteal PSD propune pe blogul personal ca viitorul şef al social-democraţilor să fieales de către toţi membrii partidului, acuzându-l voalat pe Victor Ponta căpromovează politica „pumnului în gură”.

“Dacă nu luăm măsuripentru continuarea democratizării în interiorul PSD, şi dacă nu deschidempartidul, şi dacă nu mărim puterea de care se bucură membrii simpli de partid,nu o să putem să facem o diferenţă reală şi concretă faţă de PDL, exponent atot ce este astăzi mai viciat în sistemul nostru partinic”, a scris ieri Geoanăpe blogul personal, anunţând că propunerile au fost făcute mai întâi înforurile de conducere ale partidului şi ulterior au devenit publice. Fostuluipreşedinte i s-a impus recent de către Victor Ponta un “silenzio stampa” forţatde şase luni, în care nu mai are voie să vorbească despre strategia PSD. “Alegereapreşedintelui de către toţi membrii PSD este o măsură esenţialmentedemocratică, care va demonstra forţa partidului. Implicarea activă atuturor membrilor în viaţa internă a partidului duce la fidelizarea acestora,precum şi la încurajarea atragerii de noi membri. Cei deja aflaţi în partidsunt încurajaţi să atragă alţi susţinători, impunând realitatea unui partiddeschis”, este pledoaria făcută de Geoană în sprijinul propunerii sale demodificare a statutului PSD.

“Se teme cineva de unPSD deschis”

Alegereapreşedintelui PSD de către toţi membri de partid – după modelul PartiduluiSocialist Francez, alegerea candidatului pentru preşedinţie de către toţimembri – după modelul alegerilor primare din SUA, alegerea candidaţilor lafuncţia de consilier local, judeţean, primar, preşedinte de Consiliu Judeţean,deputat şi senator de către membrii de partid din zona pe care aceştia dorescsă o reprezinte sunt principalele teme aruncate în discuţie de Mircea Geoanăînaintea Congresului Extraordinar. În postarea dinblogosferă intitulată sugestiv „se teme cineva de un PSD deschis”, fostulpreşedinte al pesediştilor susţine că dacă s-ar aplica aceste măsuridemocratizarea partidului ar fi dusă la apogeu. El le aruncă mănuşa lui VictorPonta şi Adrian Năstase, amintindu-le că erau de acord cu acest sistem decompetiţie internă înaintea Congresului PSD din luna februarie. „Din păcate, înpolitica dâmboviţeană, atunci când eşti în fruntea mesei, eşti mult prea tentatsă închizi uşa şi să nu mai laşi pe nimeni să intre în cameră. Puterea corupe,iar puterea absolută corupe în mod absolut”, îi înţeapă Geoană pe cei ce seaflă la butoane în Kiseleff. El îi ironizează pe cei care se sperie de oposibilă candidatură a sa pentru şefia PSD, transmiţându-le să ia „o gură deaer, deoarece este mulţumit cu funcţia de senator de Dolj”. Preşedintele VictorPonta ne-a declarat că este de acord cu propunerea ca preşedintele PSD să fieales de către toţi membrii partidului, ideea regăsindu-se de altfel şi înproiectul cu care a candidat la preşedenţia PSD – „România corectă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...