2017-01-19 12:58

POLITICA


Mişcările navelor de război occidentale în Mediterana, în direcţia Libiei

 |  18:57
Mişcările navelor de război occidentale în Mediterana, în direcţia Libiei

STATELE UNITE

Douănave de război americane, nava de asalt amfibie portelicopter USS Kearsarge şinava de susţinere USS Ponce, au intrat în Canalul Suez şi se îndreaptă cătreLibia.

Aproximativ800 de puşcaşi marini se află la bord, iar acestora urmează să li se alăturealţi 400 de puşcaşi marini, care vor "furniza capacitatea (necesară)ducerii la bun sfârşit a unor evacuări de urgenţă şi operaţiuni umanitare",în caz de nevoie, potrivit secretarului Apărării, Robert Gates. Undistrugător lansator de rachete, USS Barry, a trecut, de asemenea, prin CanalulSuez şi se află, în prezent, în Mediterana, potrivit Marinei americane.

- MAREA BRITANIE

Plecatădin Gibraltar, fregata HMS Westminster a Marinei britanice va înlocui fregataHMS York, care a distribuit material medical, furnizat de Suedia, la Benghazi,al doilea cel mai important oraş din ţară, aflat sub controlul opoziţiei. HMSWestminster este o fregată de tip 23, transportând, în general, elicoptere detip MK 8 Lynx, lansatoare de rachete, torpile şi arme cu rază scurtă şi lungăde acţiune.

Fregata"a îmbarcat, pe lângă materialul obişnuit, material medical, pături şicearşafuri", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, la Gibraltar.

- CANADA

Plecatăde la Halifax, în Noua Scoţie, fregata canadiană Charlottetown, la bordulcăreia se află 240 de oameni şi un elicopter, urmează să ajungă la destinaţieîn şase-şapte zile. Nici misiunea sa şi nici durata acesteia nu au fostdefinite în mod precis. Potrivit premierului Stephen Harper, nava urmează să iaparte la operaţiunile de evacuare canadiene şi internaţionale, deja în curs, înLibia.

- FRANŢA

Parisula hotărât să trimită portelicopterul Mistral, al doilea tip de navă al Marineifranceze ca mărime, pentru a participa la evacuarea muncitorilor egipteni,împiedicaţi să plece în ţara lor, în cadrul măsurilor hotărâte de UniuneaEuropeană (UE), a anunţat miercuri Ministerul Apărării. Portelicopterulşi fregata care-l însoţeşte ar putea îmbarca "aproximativ 800 depersoane", potrivit colonelului Thierry Burkhard, purtătorul de cuvânt alStatului Major.

- ITALIA

Maimulte nave urmează să părăsească Italia "în 24 sau 48 de ore", aanunţat ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini. El a datasigurări că Italia va trimite, la Benghazi, o navă cu ajutoare umanitare,"imediat ce condiţiile de securitate vor permite acest lucru".

- COREEA DE SUD

Onavă de război sud-coreeană, Choi Young, care efectua o misiune de patrulare înlargul coastelor Somaliei, a fost direcţionată spre Libia, pentru a ajuta laevacuare, unde urma să ajungă în noaptea de miercuri spre joi, potrivitMinisterului Apărării.

- CHINA

Beijingula anunţat că a evacuat, deja, aproape 36.000 de chinezi care munceau în Libiaşi peste 2.000 de persoane originare din alte ţări, în cadrul unei operaţiunide o amploare inedită pentru China. În ultimele zile, presa chineză oficială aacordat spaţii ample "succesului" importantei operaţiuni navale,terestre şi aeriene în favoarea numeroşilor muncitori chinezi, blocaţi în Libiadin cauza insurecţiei populare contra colonelului Muammar Kadhafi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image