2017-01-21 04:15

POLITICA


Mister în jurul asasinării liderului forţelor rebele libiene

 |  12:14
Mister în jurul asasinării liderului forţelor rebele libiene

Comandantul forţelor rebele libiene şi doi dintre consilierii săi au fost ucişi joi seară. Nu este clar unde a avut loc atacul. Moartea lui Abdel Fattah Younes a fost anunţată în cursul unei conferinţe de presă organizate la Benghazi de şeful Consiliului Naţional de Tranziţie, Mustafa Abdul Jalil. El le-a spus reporterilor că forţele de securitate rebele l-au arestat pe liderul grupului aflat în spatele asasinatului.

Potrivit informaţiilor de la Benghazi, Consiliul Rebel i-ar fi cerut generalului Younes să "părăsească frontul joi şi să se îndrepte spre Benghazi pentru o reuniune militară". El a fost împuşcat în timp ce se îndrepta spre reuniune. Însă există o mulţime de întrebări despre ceea ce s-a întâmplat şi care a fost succesiunea evenimentelor. Potrivit unor informaţii, Younes trebuia să apară în faţa unui grup de judecători ai rebelilor pentru a răspunde la o serie de întrebări privind o problemă militară.Se pare că, de fapt, forţele de securitate rebele l-ar fi convocat pe general pentru a fi interogat cu privire la suspiciunile că  familia avea în continuare legături cu regimul de la Tripoli.Televiziunea libiană a sugerat că există diviziuni între rebeli, ceea ce a dus la uciderea lui. La scurt timp după anunţarea morţii liderului rebel, trei explozii de proporţii au zguduit centrul capitalei libiene, Tripoli.

Younes a fost ministru de interne în guvernul Gaddafi înainte de a se alătura rebelilor, în primele zile ale revoltelor din luna februarie. El este cel care l-a ajutat colonelul Muammar Gaddafi să ia puterea în lovitura de stat din 1969. Numit în funcţia de şef al opoziţiei militare în aprilie, generalul s-a confruntat cu neîncredere din cauza legăturilor sale din trecut cu liderul libian.

Asasinarea lui Younes a intervenit la câteva ore după ce rebelii au anunţat capturarea oraşului al-Ghazaya, important pentru că a fost folosit ca bază de forţele lui Gaddafi pentru a lansa atacuri cu rachete asupra bazelor rebele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image