2017-01-21 04:10

POLITICA


Mitingul de joi, azi îl vedem şi nu e

 |  21:00
Mitingul de joi, azi îl vedem şi nu e

Liberalii anunţă un mare miting al Opoziţiei pentru această săptămână în Bucureşti. Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu dă şi o dată precisă a protestului: joi, 19 ianuarie. Pesediştii strâmbă, însă, din nas. Victor Ponta, şeful PSD, spune că nu este decât „o iniţiativă a domnului Fenechiu" şi că Opoziţia ar trebui să nu iasă în stradă.

Va avea sau nu loc mâine un miting al Opoziţiei în Capitală? La această întrebare liderii Opoziţiei nu par să poată da un răspuns ferm. Primul care a vorbit despre un mare miting a fost Crin Antonescu, copreşedintele USL şi liderul liberalilor. „PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial, ca organizator, să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest. În sensul acesta am fost mandatat de Biroul Politic Central să discut la nivelul conducerii USL organizarea unui amplu miting şi un marş de protest în zilele următoare în Bucureşti. Voi discuta această chestiune cu colegii mei Victor Ponta şi Daniel Constantin când se vor întoarce”, a spus Antonescu, acum două zile, după şedinţa conducerii PNL. Colegul său de partid Relu Fenechiu a venit şi cu o dată precisă: joi, 19 ianuarie. „PNL îşi asumă mitingul pe care îl va organiza joi. Dacă oamenii vor considera că este un politicianism ieftin, vor ieşi şi ne vor da în cap. Dacă vor considera că e bine ce facem, vor veni şi ni se vor alătura”, a spus Fenechiu la B1 TV. 

Liderii PSD nu sunt însă atât de hotărâţi să iasă în stradă. Nu joi, cel puţin. „Este o iniţiativă a domnului Fenechiu”, a comentat Victor Ponta, liderul PSD. El a explicat că dorinţa USL este „de a găsi un dialog normal, nu în stradă şi în nici un caz cu violenţe”. De altfel, liderii judeţeni ai PSD nu ştiau ieri nimic despre organizarea unui miting în Capitală. „Nu ne-a anunţat nimic. Eu tocmai am vorbit ieri cu Victor Ponta şi nu mi-a zis de un miting pentru joi. Dacă era, am fi fost anunţaţi şi noi ca să pregătim oamenii”, ne-a declarat, ieri după-amiază, liderul PSD Dâmboviţa, Ion Stan. Nici Cosmin Nicula, lider la PSD Hunedoara, nu ştia nimic despre un miting programat. Rodica Nassar, şefa PSD sector 2, ne-a explicat că miercuri dimineaţa va avea loc o şedinţă a conducerii USL, ocazie cu care se va lua probabil o decizie legată de miting. „Oficial, nu am fost anunţaţi. Mâine aflăm. Există un sistem de mobilizare la noi la partid şi dacă se va decide pentru un miting în ziua de joi, lumea va afla mâine în doar câteva minute”, ne-a declarat Rodica Nassar.

Contre liberale

Se pare că o comunicare precară există nu numai în interiorul USL, mai exact între liderii PSD şi cei ai PNL, dar şi în rândul liberalilor. Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele grupului parlamentar PNL, ne-a declarat ieri că poziţia oficială a partidului său nu este cea exprimată de Relu Fenechiu. „Cel care vorbeşte în numele  partidului este Crin Antonescu. Este vorba despre o decizie la vârful conducerii, atât a USL, cât şi a PNL. Relu Fenechiu a vorbit, dar nu ca lider al USL. Eu ştiu că acest  protest paşnic va fi organizat de USL, automat şi PSD şi PC.  Biroul Politic Central al PNL nu a stabilit o dată exactă pentru protest. Protestul va fi organizat zilele viitoare, nu ştim exact ziua, ora, locul. Îl aşteptăm pe Victor Ponta de la Strassbourg, se va lua o decizie, după care opinia publică va avea o părere oficială”.

Surse oficiale citate de Mediafax au declarat că PNL a depus la Primăria Capitalei o solicitare pentru a organiza joi un miting de protest.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: piata universitatii, revolutie, mitting, proteste, conducerea USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANK
17 Ian 2012

Va avea sau nu loc mâine un miting al Opoziţiei în Capitală? Maine este miercuri.Eu stiu ca miting este joi la 16.00 (intalnirea la Arcul de Triumf)
DUMITRU IUGA
17 Ian 2012

Pe langa cei descrisi mai jos vor fi prezenti si "liderii" importanti ai USL ... « Revolutionarii » - grup de presiune, creat de Ion Iliescu, plin de privilegii, total imoral, menit a-i legitima si a-i conserva puterea. Boc a indraznit sa le taie indemnizatia de peste 20 milioane lei vechi lunar si au luat foc. Sunt controlati si raspund la ordinele PSD – eului. « Galeriile de fotbal » patronate si stipendiate de fosti militieni si securisti sau de indivizi plini de bani negri aparuti in peisajul economic al Romaniei sub ocrotirea aceluiasi regim Ion Iliescu. Grupuri de presiune violente care, daca este nevoie, sunt scoase in strada. Raspund la ordinele celor care ii ocrotesc si care au socotit ca acum este nevoie. Nu se tem de lege pentru ca s-au format intr-un climat mai presus de lege ! « Nostalgicii ». Masa alcatuita din pensionari care plang dupa regimul Ceausescu. Unii pentru ca au pierdut privilegiile de odinioara sau simt ca le sunt amenintate pensiile « nesimtite ». Altii, saraci cu duhul, care se uita stramb la capitalismul pe care nu il inteleg nici daca i-ai omora cu parul. « Electoratul dur al USL », subordonat informatic Antenelor lui Voiculescu si Realitatilor lui Vantu, oameni care vad negru inaintea ochilor cand aud de Basescu, Boc sau Udrea si urla cu ochii iesiti din orbite si spume la gura JOS ! Nu sunt multi dar se afla peste tot in tara. Partide mari, nu ? Printre toti cei descrisi mai sus se afla destui mincinosi care se plang de saracie cand ei au bani de ii intorc cu lopata, altii care au probleme serioase cu ficapul. Mai este si categoria « gura casca », oameni care vin ca la spectacol si se straduiesc sa prinda si ei o camera de luat vederi ca sa-i vada familia si vecinii cum au ajuns ei vedete la televizor. In sfarsit, vin si cei care se simt grav apasati de viata, bani putini, somaj alte neajunsuri reale. Striga si ei, mai cu jumatate de gura, ce urla ceilalti dar in intimitatea lor mediteaza – daca astia jos, vin altii la fel ! … Mama lor de pungasi ca toti sunt la fel ! In general oameni neinformati care nu stiu si, astfel, nu inteleg ca reformele adoptate erau necesare. Dureroase, recunosc. Altfel ne-am fi aflat in situatia Greciei. Cu diferenta ca grecii au destule gauri la curea ca s-o mai stranga putin. Dumitru Iuga. tiiu2001@yahoo.com
IONEL
18 Ian 2012

buna dimineata ROMANIA nu credeti ca ar trebui sa lasam deoparte atata miting domnilor politicieni si sa va aliati toate pardidele si sa faceti ceva pt tara noastra ? Ar trebui sa va fie rusine de tot ce se intampla in ROMANIA mai puneti si voi politicieni osul la treaba nu tot bagati in buzunar .
SANDU
18 Ian 2012

Ce dracu sa faca partidele din opozitie daca nu exista nici un dialog?Dorinta opozitiei este sa cada guvernul asta de mameluci si sa vina altii mai meseriasi si cu dorinta de a muncii.Daca stai si astepti ca Romania sa se trezeasca, iar tu dormi,atunci sa ne fie de bine. Somn usor!

Adauga un comentariu

Random image