2018-11-19 14:20


Moldovenii s-au simţit iubiţi de preşedintele Traian Băsescu

 |  18:00
Moldovenii s-au simţit iubiţi de preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Băsescu efectuează miercuri a cincea sa vizită sa Chişinău în contextul în care Republica Moldova se apropie de semnarea Acordului de Asociere şi Acordul de liber schimb cu UE. Cetăţenii moldoveni s-au simţit iubiţi de şeful statului român, a declarat acesta, în condiţiile în care se bucură de o mare popularitate la Chişinău datorită susţinerii parcursului R. Moldova spre UE.

„În mod cert, cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, Republica Moldova va parafa Acordul de asociere la Uniunea Europeană şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător”, afirma săptămâna trecută Băsescu. Şeful statului român aprecia că moldovenii au simţit de-a lungul anilor faptul că el chiar îi iubeşte. „Românii de pe stânga Prutului chiar au simţit că îi iubesc!”, a afirmat Băsescu, scrie Mediafax. Popularitatea preşedintelui român se datorează, în primul rând, flexibilizării acordării a cetăţeniei române locuitorilor R. Moldova şi facilităţilor pentru tinerii moldoveni ca să urmeze studiile în România. Astfel din Republica Moldova au venit numeroase voturi către Traian Băsescu şi PDL la toate scrutinele organizate în ultimii ani.

Pe de altă parte, preşedintele român a explicat şi de ce la Chişinău nu au ajuns cele 100 milioane de euro promise ca ajutor nerambursabil în 2010, subliniind că numai un proiect s-a concretizat până în prezent, banii fiind alocaţi ca finanţare pentru planurile propuse de autorităţile moldovene.

Băsescu se va întâlni cu şeful statului moldovean, premierul şi preşedintele Parlamentului, cu primarul Chişinăului şi cu liderii principalelor partide, dar şi cu formatori de opinie şi lideri ai societăţii civile. Şeful statului român a fost invitat de către preşedintele Nicolae Timofti să facă o vizită oficială la Chişinău pe 1 februarie 2013, însă a fost amânată din cauza stării de sănătate a liderului moldovean. (L.C.)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16

TAGURI: moldoveni, traian, basescu, presedinte, acord, chisinau, moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...