2018-12-17 22:22


Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de graţiere. Fostul ministru invocă starea de sănătate şi situaţia celor doi copii ai săi

 |  14:30
Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de graţiere. Fostul ministru invocă starea de sănătate şi situaţia celor doi copii ai săi

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, joi, că a depus o cerere de graţiere în numele fostului ministru, în care a invocat starea de sănătate a acesteia şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

Tiberiu Iacob Ridzi a precizat, pentru Mediafax, că a depus cererea de graţiere joi, aceasta fiind bazată pe două considerente - unul umanitar şi unul medical.

Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii. În acest sens, fostul ministru a depus documente legate de starea de sănătate a celor doi, dar şi acte privind sănătatea părinţilor şi a socrilor ei.

În susuţinerea cererii de graţiere, Monica Iacob Ridzi a depus mai multe documente, între care şi o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunităţii scăzute, orice infecţie pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu va graţia niciodată politicieni corupţi, Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că soţia sa nu a „fost condamnată pentru fapte de corupţie, iar prejudiciul a fost recuperat din sechestrul pus pe averea familiei".

"Abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupţie. Nu a fost condamnată pentru că ar fi dat sau ar fi primit bani pe nedrept. E o diferenţă de nuanţă. Aş face o paralelă şi aş spune că nu este acelaşi lucru să comiţi infracţiunea de crimă cu premediare şi cea de ucidere din culpă", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit legii, graţierea este măsura de clemenţă ce constă în înlăturarea, totală sau parţială, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea poate fi acordată individual, prin decret al preşedintelui României, sau colectiv, de către Parlament, prin lege organică, conform Constituţiei.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: monica, iacob, ridzi, depune, cerere, gratiere, fost, ministru, invoca, stare, sanatate, situatie, copil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIA
28 Mai 2015

Ori de cate ori auzi de succesul obtinut de cineva , fii sigur ca persoana respectiva a facut o multime de pasi mici inainte de a ajunge la capatul calatoriei. Asta scrie celebrul Colin Turner in cartea"Nascut pentru succes"> Cautam urgent, colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul"PROIECT" la adresa: micadeac@yahoo.com
CROCODILUL FLAMAND
28 Mai 2015

MESAJ PENTRU FAMILIA "NEDREPTTITA" RIDZI....DE FIECARE COPAC TAIAT ILEGAL DIN JUDETUL PE CARE L-ATI INFECTAT CU MAFIA VOASTRA SA PRIMEASCA FIECARE MEMBRU AL FAMILIEI VOASTRE CATE 1 AN DE PUSCARIE...SI SA MAI IESITI AFARA CAND O SA CREASCA LA LOC CE ATI TAIAT ILEGAL SI COPACII AIA ERAU TOT VII CA SI COPIII VOSTRI
Random imageUltimele stiri


loading...