2018-12-15 11:18


Monica Macovei: Guvernul Cioloş trebuie să îndeplinească cerințele străzii

 |  10:07
Monica Macovei: Guvernul Cioloş trebuie să îndeplinească cerințele străzii

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că primul lucru pe care ar trebui să-l facă Guvernul Cioloș este îndeplinirea cerințelor străzii deoarece strada l-a pus și legitimat. Președintele partidului M10 a mai spus că a constatat o diferență între programul de guvernare prezentat inițial și cel publicat în Monitorul Oficial.

„Guvernul Cioloș are cel mai puternic mandat pe care l-a avut vreun Executiv în România. Dacă nu exista strada, adică oamenii revoltați, aveam Guvern Ponta și nu mai vorbeam de Guvernul Cioloș. Ca urmare, actualul Executiv are și cele mai mari responsabilități. Din păcate, constatăm o diferență între programul de guvernare prezentat inițial și cel publicat în Monitorul Oficial. Or, primul lucru pe care ar trebui să-l facă Guvernul Cioloș este îndeplinirea cerințelor străzii, pentru că strada l-a pus și legitimat. Datorită străzii există. Iar strada a cerut practic reforma electorală. Deci, strada vrea oameni curați în politică”, a afirmat Monica Macovei, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a mai spus că Dacian Cioloș a venit cu acest mandat popular și „nu trebuie să facă ce vor PSD și PNL, pentru că nu ele l-au adus la guvernare”.

„În primul program de guvernare prezentat de Cioloș erau prevăzute două tururi de scrutin. Astăzi în Monitorul Oficial apare în programul de guvernare faptul că primarii sunt aleși într-un singur tur de scrutin. Astfel putem avea primar ales chiar și cu 15%”, a precizat Monica Macovei.

Europarlamentarul a mai spus că eliminarea pragului electoral de 5% reprezintă un punct esențial pentru înnoirea clasei politice.

„S-a adoptat o lege care spune că poți face partide cu doar trei membri, dar Guvernul Cioloș păstrează un prag electoral național de 5%. Așadar aceasta este o lege inutilă pentru acele mici partide ce se formează. Poate oamenii dintr-un județ doresc să formeze un partid care să propulseze un parlamentar local. Nu este posibil, dacă acel mic partid nu obține 5% la sută la nivelul țării. (...) Chiar dacă multe și mici, este necesar să apară partide noi, cu oameni curați. Astfel, electoratul va avea de unde alege, nu doar prin rotație PSD și PNL”, a explicat Monica Macovei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: monica macovei, guvern, ciolos, indeplineste, cerinta, strada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...