2018-10-15 20:14


Monica Macovei: Klaus Iohannis face blat cu PSD. Dacian Cioloș, șeful unui guvern PSD?

 |  07:30
Monica Macovei: Klaus Iohannis face blat cu PSD. Dacian Cioloș, șeful unui guvern PSD?

Liderul M10, Monica Macovei a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Dacian Cioloș, în contextul discuțiilor privind alegerea primarilor dintr-un singur tur sau două tururi. Reprezentanții M10 consideră că dacă nu se va trece la alegerea primarilor în două tururi, acest lucru va fi un indiciu că „președintele Iohannis face blat cu PSD, iar Cioloș e șeful unui guvern PSD”.

”România asistă siderată la o târguială ca la piața între un Președinte care uită că este președintele tuturor, nu al unui partid, un premier care a arătat deja că se răzgândește peste noapte și un Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță pentru fraudă electorală, care se dorește arbitrul alegerilor din România. Domnul Cioloș a declarat că vrea să se consulte cu partidele înainte de a propune o soluție pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Să se consulte cu Dragnea, condamnat penal, în fond, pentru fraudă electorală?”, a precizat Monica Macovei, potrivit unui comunicat de presă al M10.

Europarlamentarul este de părere că alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte şi necesare.

”Domnul Iohannis ne spune că alegerea primarilor în două tururi 'i se pare o idee bună', ca și cum rolul lui e de a evalua ideile celor care l-au votat. Alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte, necesare și posibile și trebuie revenit la acest sistem imediat, fără târguieli politice”, a susţinut Monica Macovei.

Aceasta a ţinut să precizeze că „alegerile într-un singur tur avantajează în acest moment partidele mari, care au primari în funcție, în principal, PSD”.

„Același PSD, care a luat primari cu japca prin ordonanța traseiștilor, declarată neconstituțională. PSD și-a păstrat primarii traseiști, arătând, încă o dată, disprețul față de lege. PNL e pur și simplu ipocrit cerând atât de târziu alegeri în două tururi de scrutin, împărțind vina menținerii acestui sistem de alegeri alături de PSD”, a completat Monica Macovei.

Europarlamentarul i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis „să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Dragnea”.

”Cerem domnilor Iohannis și Cioloș să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Dragnea. E rușinos să vorbești de democrație și să negociezi cu partidul condus de un condamnat penal în fond pentru fraudă electorală și cu partidul care și-a mărit numărul de primari printr-o ordonanță neconstituțională”, a completat Monica Macovei.

Reprezentanții M10 consideră că dacă nu se va trece la alegerea primarilor în două tururi, acest lucru va fi un indiciu că „președintele Iohannis face blat cu PSD, iar

Cioloș e șeful unui guvern PSD”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26

TAGURI: monica macovei, klaus iohannis, blat, psd, dacian ciolos, sef, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...