2019-02-16 05:56


Monica Iacob-Ridzi încasa bani de chirie, deşi nu venea la Parlament. Deconturi nejustificate de 3.000 de lei pe lună

 |  19:18
Monica Iacob-Ridzi încasa bani de chirie, deşi nu venea la Parlament. Deconturi nejustificate de 3.000 de lei pe lună

Monica Iacob-Ridzi este prima în topul parlamentarilorabsenteişti. În ciuda lipsei sale de activitate, cheltuielile statului suntaceleaşi cu ale unui parlamentar activ. Indemnizaţia de deputat de Hunedoaracare i s-a plătit lui Ridzi în acest an valorează peste 50.000 de lei. Pe lângăaceste sume, ea a avut deconturi de telefonie mobilă şi chiar a primit bani decazare în Bucureşti, în ciuda faptului că îşi motiva absenţele de la lucrăridin cauză că era însărcinată. Şi, cu toate că la şedinţele Camerei n-a venitmai deloc, iar colegele din PDL i-au cerut demisia, Ridzi nu a schiţat până înprezent nici o intenţie că ar vrea să renunţe la imunitatea de parlamentar prindemisie.

Conform paginii deinternet a Camerei Deputaţilor, Ridzi a primit ca indeminizaţie câte 3.679 delei în lunile iulie, august, septembrie şi octombrie aleacestui an. Între ianuarie 2010 şi iunie 2010, indemnizaţia sa a fost un picmai mare: 4.906 lei. În total, în 2010, Ridzi a fost remunerată cu 44.152 demii de lei pentru activitatea de parlamentar. Menţionăm că în această sumă nuam inclus indemnizaţiile aferente lunilor noiembrie şi decembrie, nepublicateîncă de Camera Deputaţilor. Presupunând că vor depăşi fiecare valoarea de 3.000de lei, reiese că în total, Ridzi a fost remunerată cu peste 50.000 de lei înacest an.

Cazare în Bucureşti în perioada sarcinii

Ridzi a primit banide cazare în Bucureşti în perioada în care a fost însărcinată şi trimiteascrisori Parlamentului că nu poate veni la audierile ce o vizau. Deputata anăscut în luna aprilie, lună din care Camera Deputaţilor nu mai afişeazăindividual costurile cu cazarea ale aleşilor. Însă putem constata pe site-ul Camerei Deputaţilor că Monica Ridzi a beneficiat de banide cazare din partea statului începând cu luna decembrie a anului 2009. Astfel,cazarea sa în decembrie 2009, ianuarie 2010 şi martie 2010 costa câte 3.038 delei pe lună. În februarie 2010, Ridzi beneficia de 2.744 de lei pentru cazareaîn Bucureşti. Culmea este că în acea lună ea transmitea Parlamentului oscrisoare prin care spunea că nu poate veni la audierile pe subiectul ancheteiDNA, motivând imposibilitatea deplasării din cauza sarcinii. „Dorescsă subliniez că înţeleg să cunosc direct, nemijlocit, conţinutul oficial alacuzaţiilor şi temeiurile pe care procurorii îşi fundamentează cererile. Esteînsă evident că situaţia medicală obiectivă în care mă aflu face imposibilădeplasarea mea, la acest moment, la Camera Deputaţilor'”, arăta Ridzi înscrisoarea transmisă Camerei.

Monica Iacob-Ridzi nua putut fi contactată pentru a ne spune cum explică banii de cazare primiţi înperioada în care susţinea că nu se poate deplasa la Parlament.

Ce legi a scris ea?

Doar patru iniţiativelegislative a avut deputata în acest mandat, de la sfârşitul lui 2008 şi pânăîn prezent. Situaţia e similară şi în cazul luărilor de cuvânt în şedinţele deplen. Conform paginii de internet a Camerei Deputaţilor, Ridzi a vorbit depatru ori în şedinţele de plen. Două din cele patru cuvântări ale ei suntlegate de cererile DNA de a fi anchetată, iar o a treia reprezintă depunereajurământului de parlamentar, pe 19 decembrie 2008.

Activitate doar pe blog

Nici una din cele şi aşa puţine intervenţii din Parlamentale lui Ridzi nu face referire la Hunedoara, judeţul pe care ea îl reprezintăca deputat. Cu toate acestea, pedelista se erijează într-un activ luptătorpentru bunăstarea hunedorenilor. Însă doar pe blogul personal, pe care şi l-adeschis recent. „Voi răspunde printr-o postare distinctă întrebăriidumneavoastră. Mi-aţi intuit una dintre viitoarele teme ale blogului”,răspundea Ridzi sâmbătă pe blog unei întrebări a unui utilizator. Întrebareaera formulată fix aşa: „Ce soluţie aveţi, doamna deputată, pentru ascoate din foamete pe acei cetăţeni din Valea Jiului? Acea zonă este muribundă,am auzit că s-au închis multe mine şi sunt mulţi disponibilizaţi, dar nu s-aucreat alte locuri de muncă”.

Macovei, Sulfina şi Udrea îi cer demisia

Primul membru PDL care aabordat subiectul demisiei lui Ridzi a fost europarlamentarul Monica Macovei. „DoamnaRidzi ar trebui exclusă din partid (să fim diferiţi de partidul lui Năstase& compania), iar cei care au contribuit la blocarea anchetei ar trebuisancţionaţi”, a afirmat Macovei pe blogul personal. Declaraţiile lui Macovei aufost urmate la scurt timp de afirmaţiile altor membri PDL. Sulfinei Barbu,deputat şi totodată preşedinta organizaţiei de femei a democrat-liberalilor,era una dintre ei. „Eucred că singurul gest care ar ajuta ar fi instituţia demisiei pe care s-ofolosească doamna Ridzi. Îmi pare rău că trebuie s-o compar cu domnul Mitrea,dar domnul Mitrea a avut curajul să-şi dea demisia din Parlament atunci cândParlamentul a votat tot împotriva justiţiei. Îmi pare rău că doamna Ridzi nu aluat exemplul şi nu vrea să meargă să-şi dovedească în faţa justiţieinevinovăţia. Cred că un astfel de gest din partea dumneaei ar ajuta cu adevăratpartidul. Ne-a pus într-o situaţie dificilă şi pe noi, şi partidul, şiRomânia”, spunea Sulfina Barbu sâmbătă. Şirul cererilor de demisie a fostîncheiat de însăşi Elena Udrea. Spre deosebire de Monica Macovei care îşi doreaca partidul să o excludă pe Ridzi, Udrea o îndemna pe ea să demisioneze. „Poate fi osoluţie, Monica Iacob-Ridzi să aleagăsă demisioneze şi să pună astfel stop speculaţiilor care se fac pe seamaacestui dosar şi comparaţiilor care se fac între ea şi cazul Adrian Năstase,spre exemplu. Şi poate fi o soluţie bună şi pentru partid, pentru că, iarăşi, adat naştere la tot felul de critici la adresa partidului”, a declarat ElenaUdrea, într-un interviu pentru „Gândul“.

În 2006 voia demisia lui Năstase

Pusă ea însăşi însituaţia de a constitui material de lucru pentru DNA, Ridzi nu a schiţat pânăacum nici un gest de demisie. Nici din Parlament, nici din PDL. Reamintim,totuşi, că în 2006 ea îi solicita lui Adrian Năstase demisia, pe vremea cândprocurorii cereau anchetarea lui. „Preşedintele Camerei Deputaţilor,domnul Adrian Năstase, este copios îndemnat de către colegii săi de doctrinăsă-şi dea demisia din toate funcţiile de partid pentru a proteja imagineaPSD-ului. Ei bine, nici măcar unul nu-i cere domnului Năstase să seautosuspende din înalta funcţie de preşedinte al Camerei. La imaginea şiprestigiul Camerei Deputaţilor nu se gândeşte nimeni?”, se întreba ea retoricpe atunci.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...