2018-12-10 17:26


Monica Macovei cere discret demisia premierului Boc

 |  19:35
Monica Macovei cere discret demisia premierului Boc
Noi voci pedeliste declară că Emil Boc ar trebui săpărăsească şefia Guvernului. Ultima dintre ele este cea a Monicăi Macovei. Deşinu a cerut răspicat demisia lui Emil Boc, fosta ministră a justiţiei a lăsat săse înţeleagă că asta îşi doreşte. Macovei a afirmat ieri că în acest momentpentru funcţia de prim-ministru e mai potrivit un tehnocrat, specialist îneconomie.

Eurodeputata PDLMonica Macovei a declarat ieri (duminică, n.r.) că la Palatul Victoria e maipotrivit în vreme de criză economică un tehnocrat şi nu un om politic. Prinaceastă afirmaţie, Macovei l-a invitat discret pe Emil Boc să demisioneze. „Ca principiu politic,preşedintele partidului care câştigă nişte alegeri e logic să fie premier. Ăstaeste principiul şi asta este logica politică. Dar, dacă într-un anumit moment,de exemplu în timpul crizei economice, este mai bine să ai un premiertechnocrat, care să vină dintr-un spaţiu economic pe care să-l ştie – săstăpânească acest domeniu – mai mult decât un om politic, atunci sigur că da.Fă-o aşa! Pe o perioadă o faci”, a afirmat fosta ministră a justiţiei într-uninterviu la Europa FM. O dată cudeclaraţia lui Macovei, singurul membru al „Grupului de la Bruxelles” care nu i-a cerut - mai mult, sau mai puţinexplicit - demisia actualului premier rămâne deputatul democrat-liberal SeverVoinescu. În trecut şi europarlamentarul Cristian Preda a afirmat, în repetaterânduri chiar, că Emil Boc nu mai este potrivit pentru poziţia deprim-ministru. Europarlamentarul spunea pe la începutul lunii martie că EmilBoc nu e „mai rău decât ceilalţi lideri ai Opoziţiei”, dar că „nu mai are nici unfel de energie”, „nu mai suscită nici un fel de speranţă şi optimism” şi că„într-o asemenea situaţie, din păcate, trebuie să faci un pas înapoi”.

Discuţiile în PDLdespre demisia lui Emil Boc din funcţia de premier şi înlocuirea sa cu untehnocrat, specialist în economie, au fost lansate la mijlocul lunii februariede însuşi Traian Băsescu. Atunci, într-o întâlnire la Vila Lac 1 cu şefulstatului, liderii democrat-liberali au votat zdrobitor pentru demisia lui EmilBoc. Rezultatul votului a fost 40 la 7.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...