2018-12-11 22:55


Moscova nu-l vrea pe Putin

 |  17:40
Moscova nu-l vrea pe Putin

Peste 100.000 de persoane au ieşit în stradă la un miting anti-Putin, care se desfăşoară la Moscova, la o zi după percheziţii la domiciliile liderilor opoziţiei, transmite Agerpres. „În replică la represiunile conducerii, pe străzile Moscovei au ieşit peste 100.000 de oameni. Noi nu ne temem, noi nu putem fi speriaţi şi vom lupta până vom învinge”, a declarat organizatorul Udalţov, la mitingul anti-Putin, care are loc pe Bulevardul Saharov şi care a fost precedat de un marş prin centrul capitalei ruse. Poliţia rusă a estimat că la miting au participat 18.000 de persoane, după ce un comunicat anterior dădea cifra de 10.000 de oameni. Udalţov a pledat pentru eliberarea deţinuţilor politici, pentru alegeri libere, clamând Victoriava fi a noastră”.

Aşa-zisul „marş al milioanelor” a fost precedat luni de percheziţii efectuate de poliţie în apartamentele liderilor opoziţiei, între care bloggerul anticorupţie Aleksei Navalnîi, căruia i s-au confiscat telefoanele şi laptopul, prezentatoarea de televiziune Ksenia Sobceak, „jefuită de toţi banii” (poliţia i-a luat suma de un milion de euro, potrivit presei). De asemenea, au fost percheziţionate domiciliul liderului Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, cel al părinţilor acestuia şi al copreşedintelui mişcării Solidarnost, Ilia Iaşin.

Conducerea Rusiei se confruntă cu o amplă mişcare de protest, declanşată în decembrie trecut, după alegerile parlamentare câştigate de partidul aflat la putere, Rusia Unită. Observatorii internaţionali şi opoziţia au acuzat fraude masive la scrutin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...