2019-05-19 16:03


UPDATE: Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" a PICAT

 |  09:28
UPDATE: Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" a PICAT

Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" nu a trecut de votul Parlamentului. A primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatarilor.

UPDATE: 

Moțiunea de cenzură a fost respinsă. Au fost 161 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Parlamentarii PSD-ALDE și cei ai UDMR nu au votat.

Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de cel puțin 233 de voturi.

UDMR a anunţat deja că nu va vota moţiunea, dar că parlamentarii săi vor participa la şedinţă, argumentul fiind că ”şansele matematice nu sunt reale”.

Vicepreşedintele PSD Florin Iordache exprima dubii sâptămâna trecută, inclusiv în legătură cu realizarea cvorumului, el precizând că miercuri este de fapt ultima zi de lucru în Parlament, toţi parlamentarii urmând să plece în teritoriu.

Cu toate acestea, preşedintele Klaus Iohannis declara miercuri că opoziţia are şanse bune de reuşită.

”Eu le doresc mult succes şi cred că au şanse bune de reuşită”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă ar fi putut face mai mult pentru susţinerea acestui demers, Iohannis a spus că este strict treaba Parlamentului.

”Cred că trebuie să fim conştienţi că separarea puterilor în stat nu înseamnă să nu meargă preşedintele la Guvern, fiindcă sunt ambii din executiv. Deci, nu există separarea puterii între Guvern şi preşedinte, şi Guvernul şi preşedintele reprezintă latura executivă a puterii statului, dar Parlamentul este puterea legislativă şi în niciun caz nu este treaba preşedintelui să facă program Parlamentului. (...) Această chestiune se tranşează în Parlament prin procedurile prevăzute acolo” a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat, însă: ”Personal, îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte”.

TEXTUL MOŢIUNII

Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată.

În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte.

Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept "groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul. Finanţelor este cel care "încă mai confundă ministerul cu discotecile".

În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.

DEZBATEREA ŞI PROCEDURA DE VOT

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Cmerei Deputaţilor şi Senatului, după prezentarea moţiunii de cenzură de către deputatul sau senatorul desemnat de iniţiatorii acesteia, preşedintele care conduce şedinţa comună dă cuvântul prim-ministrului sau, în cazul imposibilităţii participării acestuia, membrului Guvernului care îl reprezintă, pentru prezentarea poziţiei Guvernului.

În continuare, preşedintele dă cuvântul deputaţilor şi senatorilor, în ordinea înscrierii lor la cuvânt.

După încheierea dezbaterilor, se trece a votarea moţiunii de cenzură. Votul este secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-20

TAGURI: motiune de cenzura, guvernul dancila, plen, camere reunite,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
20 Dec 2018

UDMR a anuntat ca nu va participa la vot. Daca nu va fi cvorum, motiunea va pica. Un salut tuturor, va asteptam cu sperante la o noua incercare. Unde n-a fost cap... rezolva problemele Romaniei gruparea infractionala organizata UDMR, care s-a adaugat cu succes, prin santajul obisnuit, talharilor PSD-ALDE. Dragi romani, va asteptam peste doi ani la vot, daca veti mai fi in Europa si daca veti mai avea ocazia! Pana atunci, rabdare si...tutun!
ANONIM
20 Dec 2018

Ziceți ceva și de pasajul Constanța!https://petitieonline.net/petitie/25876158.Semnați,oameni buni!
ANONIM
20 Dec 2018

SI IATA CA AZI DE IGNAT OPOZITIA SI.A UMPLUT FRIGIDERELE SI GURIȚELE CU CARNE ..MACRĂ....MUIE LA TOTI SI LA CEL CE A CERUT ACEASTA MOTIUNE
ANONIM
20 Dec 2018

SI IATA CA AZI DE IGNAT OPOZITIA SI.A UMPLUT FRIGIDERELE SI GURIȚELE CU CARNE ..MACRĂ....MUIE LA TOTI SI LA CEL CE A CERUT ACEASTA MOTIUNE
ANONIM
20 Dec 2018

SI IATA CA AZI DE IGNAT OPOZITIA SI.A UMPLUT FRIGIDERELE SI GURIȚELE CU CARNE ..MACRĂ....MUIE LA TOTI SI LA CEL CE A CERUT ACEASTA MOTIUNE
ELA
20 Dec 2018

VORBA LUI CREANGA;; O ADUNATURA DE DUGLISI SI ZAMPARAGII'' ESTE OPOZITIA DIN ROMANIA LAS CA-I SCOATE DIN KKT KELEMEN HUNOR SEFUL UDMR CHIAR NU VA CRAPA OBRAZUL DE RUSINE IMBECILI INCONSTIENTI VREI SA DARAMI GUVERNUL DAR IN AFARA DE SECUIUL NEBUN ORBAN NU AI NIMIC CE PUNE IN LOC
@ANONIM
20 Dec 2018

FAINA TARE ASTA CU IGNATUL
Random imageUltimele stiri


STARBAG