2019-02-16 19:56


Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

 |  08:33
Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită luni, la ora 12.00, în şedinţa de plenul celot două camere ale Paelamentului. Cele două partide speră ca moţiunea sp fie votată şi de parlamentarii PSD pentru demiterea Guvernului. Votul final va fie dat după adoptarea bugetului de stat pe 2017. Premierul Sorin Grindeanu crede că majoritatea PSD-ALDE îşi va proba soliditatea în Parlament, în timp ce preşedintele PNL, Raluca Turcan, speră că moţiunea va fi votată şi de parlamentari social-democraţi.

Luni, la ora 12.00, va avea loc şedinţa de plen comun în care se va da citire moţiunii de cenzură depusă de PNL şi USR. Cel mai probabil, aceasta va fi votată a doua zi după adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, existând în prealabil şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocaţi pentru dezbatere şi vot.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Parlament, că parlamentari ai PSD vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, aşa cum au existat social-democraţi care au votat amendamentele PNL la proiectul bugetului de stat pe 2017.

„Inclusiv la dezbaterea pe bugetul de stat, parlamentarii PSD au votat amendamentele PNL şi viziunea PNL de dezvoltare a României. Este un lucru foarte important pentru că arată că sunt oameni în PSD preocupaţi în mod real de dezvoltarea stării, de bunăstare prin legalitate. Vom vedea că sunt membri ai PSD care vor susţine şi moţiunea de cenzură pe care PNL a iniţiat-o”, a afirmat deputatul PNL.

Ea a mai spus că „PNL nu doar că doreşte dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului legislativ, ci şi vot la vedere pentru a şti exact cine îşi doreşte o justiţie puternică sau o justiţie slabă, pentru a şti exact cine îşi doreşte egalitate de tratament pentru toţi cetăţenii acestei ţări”.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara, la România TV, că „lucrurile sunt cât se poate de clare”, iar moţiunea de cenzură a PNL şi USR nu va trece deoarece PSD are majoritate în Parlament, iar el se bazează pe acest lucru.

„Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-06

TAGURI: motiune de cenzura, parlament, pnl, usr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IZOLARE.
06 Feb 2017

Astazi Secretarul general al NATO A REFUZAT INTALNIREA CU BOLSEVICUL MELESCANU. MAFIA PSD A IZOLAT ROMANIA PENTRU A INSTAURA DICTATURA PENALILOR
PSD
06 Feb 2017

votati motiunea de cenzura si renuntati la gratiere si aberatiile lui iordache de modificarea codului penal in favoarea infractorilor.deja sua germania franta nu va mai suporta psd isti si sunteti singuri pe lume.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...