2019-02-21 04:09


Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică

 |  20:35
Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică

Pasionaţi depolitică, cu idei, ipoteze şi analize pe care vor să le împărtăşească celorce-i citesc, unii dintre cei mai cunoscuţi bloggeri români au fost de acord săîşi spună părerile pentru ziarul “Puterea” despre soarta guvernului la moţiuneade cenzură de astăzi. Întrebarea pe care le-am adresat-o acestora a fost unasimplă: “Trece sau nu trece moţiunea de cenzură?”. Votul lor majoritar: moţiuneapică.

“Nu am urmărit prea atent ultimele dezbateri,însă nu cred că o să treacă. Trădare va veni din interior, de ambele părţi.Cred că unora le e bine aşa şi nu vor să revină Năstase şi Mitrea la Putere,pentru că nu va mai rămâne nimic pe masă.”

“Pică! Ar fitrecut dacă vota PDL. Aşa, pică precis. Nu au nici o şansă, e imposibil încondiţiile astea. Efectiv n-au cum să treacă la 237.”

“Nu se va întâmpla nimic cu moţiunea. Chiardacă trece, nu se va schimba nimic, iar Guvernul doar va roti nişte oameni. Ammai trecut prin asta până acum. O schimbare suficientă ar fi bună dacă ar avealoc acum alegeri anticipate, dar nimeni nu va da locul din Parlament acum.Opoziţia nu s-a grăbit atunci când a depus moţiunea. Ei se încred înevenutalele mişcări de stradă, care, dacă nu sunt susţinute, nu vor avea efect.Vor trece ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Şanse sunt… depinde acum cât demotivaţi vor fi şi politicienii. La cât de disperat îl văd pe Flutur şi perestul din PDL, înseamnă că au semnale că din cauza poporului din stradă vorvota şi parlamentari de-ai lor.”

“Scurt şi la obiect: nu cred că moţiunea vatrece. Ponta şi Antonescu au fost ocupaţi mai mult cu înţepătutile decât cumoţiunea. Nu simt o Opoziţie unită şi nici nu cred că sunt pregătiţi deguvernare. Dacă parlamentarii PDL ar fi avut voie să voteze, poate că moţiuneaar fi avut ceva şanse să treacă. Acum nu-i mai dau nici o şansă.”

:

“După părerea mea, pică glorios. Însă astaoricum nu va salva de la penibil primul Guvern care, în perioadapostrevoluţionară, va avea zero voturi de susţinere. Iar dacă asta mai edemocraţie sau dacă-mi dă cineva un singur exemplu din lumea care are apă caldăcurentă la robinet unde Puterea interzice exercitarea dreptului la vot,înseamnă că-s eu nebun, incult şi plătit de moguli ca să denigrez victoriademocraţiei asupra presei. Referitor la ce se va întâmpla mâine (n.r., azi), amdubii că se aruncă pedeliştii la trădare pentru că nu văd ce le-ar putea ofericoncret ceilalţi.”

“Şanseleca moţiunea de cenzură să treacă sunt foarte slabe. E greu de crezut că 23 deparlamentari din arcul Puterii îşi vor uita interesele. Oricum, nu înţelegentuziasmul general în privinţa căderii Guvernului, în condiţia în careOpoziţia nu prea are soluţii, ci doar promisiuni - promisiuni care ar încălcaacordul cu FMI. În plus, cred că liderii PSD şi PNL se cam îndoiesc de faptulcă ar putea guverna împreună. Ştim cu toţii că au viziuni diferite, că PSD epentru cota progresivă de impozitare, în timp ce PNL e pentru o cotă unică. Petermen scurt, poate să existe un compromis. Dar România are nevoie destabilitate, nu de înţelegeri pe termen scurt. Este evident că s-au grăbit.Mircea Duşa tocmai s-a lăudat că mai au trei voturi. Dar tot e imposibil caîncă 20 de oameni din PDL sau UDMR să trădeze. Până şi graba asta de a dărâmacât mai repede Guvernul denotă că nu sunt pregătiţi să vină la Putere, fiindcănu-s în stare nici măcar să se organizeze în sensul ăsta. Dacă vreau cuadevărat să dărâm Guvernul, mă asigur că am toate voturile necesare înainte,nu? Poate că Opoziţia nu vrea să vină la Putere, vrea doar să facă puţinăzarvă. Moţiunea ar putea trece doar dacă 23 de parlamentari PDL şi UDMR ar votagreşit şi ar încurca bilele, dar nu cred în această variantă.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-01

Mai multe imagini:
Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică
zoom
Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică
zoom
Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică
zoom

Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică
zoom
Moţiunea din online. Bloggerii cred că moţiunea pică
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OBSERV
27 Oct 2010

Unde l-ati gasit pe pupinbasistul ala de Petcu?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...