2018-12-15 11:15


Năstase, despre demisia lui Ponta

 |  15:58
Năstase, despre demisia lui Ponta

Fostul premier, Adrian Năstase apreciază ca înţeleaptă demisia lui Victor Ponta, comentând acţiunile lui Iohannis şi Băsescu.

"Apoi, l-a determinat şi pe primarul Piedone să demisioneze şi a aruncat un cartof fierbinte în braţele lui Johannis, ale lui Dragnea şi ale liderilor PNL. Dacă se păstrează Coaliţia, desemnarea unui candidat de premier se va dovedi dificilă. PNL, conştient de acest lucru, va milita pentru alegeri anticipate - decizie greu de pus în practică, mai ales că ele ar trebui să aibă loc cam cu o jumătate de an înaintea celor la termen. Şi în condiţiile în care trei sferturi din parlamentari, care nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste, nu vor putea fi convinşi de o astfel de strategie. Pentru Johannis, a forţa numirea unor candidaţi 'no name' pentru a obţine, în două rânduri, un vot de neîncredere în Parlament este riscant prin consecinţele ce pot apare în ceea ce înseamnă propriul său mandat. A forţa desemnarea unui guvern minoritar PNL ar fi, de asemenea, riscant, în ambele variante", a scris Năstase pe blog.

În opinia acestuia, Ponta şi-a ales un motiv oportun pentru a ieşi, deocamdată, din scenă.

"Rămân în scenă cei care sprijină 'tăierea la ras' a clasei politice, 'defrişarea politică', neînţelegând că schimbările trebuie realizate în mod gradual. Deschiderea Cutiei Pandorei în momentul în care există instabilitate politică la frontierele României - vezi situaţia din Ucraina, din Republica Moldova, din Marea Neagră, anumite abordări din Ungaria, nu mi se pare un lucru foarte înţelept. Iar desfăşurarea acestor evenimente, în momentul în care are loc la Bucureşti Reuniunea la vârf a şefilor de stat din Europa centrală şi de est, va slăbi mesajul şi semnificaţia acestei întâlniri. Nu ştiu de ce mi-au venit în minte şi unele evenimente de la Chişinău...", a adăugat Adrian Năstase.

În ceea ce priveşte ieşirea de marţi a tinerilor în mai multe oraşe din ţară, fostul premier a arătat că se gândeşte nu atât la ce s-a întâmplat în ianuarie 2012 în Piaţa Universităţii, ci, mai curând, la revolta tinerilor din Franţa din mai 1968.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: nastase, ponta, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NASTASE = UN NIMENI !!
04 Noi 2015

Pacat ca PUTEREA mai scrie ce spune Nastase... Cine e Nastase ? Un vechi comunist, arivist, fost PM de cea mai joasa calitate morala si fost puscarias de drept comun !.... Adica UN NIMENI care si-a batut joc de mine, de tine si de toti romanii care au crezut in meritocratie si democratie .... Astfel de ticalosi nu mai merita nici un cuvant in paginile mass media, sa-si numere ouale pana invata ca nu trebuia sa le fure !!
Random imageUltimele stiri


loading...