2017-01-18 15:00

POLITICA


Năstase: Băsescu îl va demite pe Boc

 |  14:20
Năstase: Băsescu îl va demite pe Boc

Liderul social-democrat Adrian Năstase susţine, pe blogul personal, ideea că preşedintele Traian Băsescu va anunţa la consultările politice de luni demisia premierului Emil Boc şi va demara demersurile pentru instalarea unui nou guvern.

Adrian Năstase afirmă că ar putea apărea o surpriză din partea şefului statului la consultările politice anunţate pe tema tratatului fiscal european şi privind funcţionarea legislativului în condiţiile în care opoziţia a declanşat greva parlamentară.”SURPRIZĂ - el ar putea anunţa că Boc şi-a dat demisia iar consultările sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Băsescu va încerca să schimbe doar primul-ministru nu şi pe cei mai importanţi membri ai guvernului, ca să nu se supere cu partidul... Unii vor spune că nu este elegant şi că, după Roman, Stolojan, Baconschi etc., el îl sacrifică şi pe Boc. Alţii vor răspunde, resemnaţi, că aşa sunt scorpionii...”, susţine social-democratul.

Năstase remarcă faptul că lipsa opoziţiei din Parlament va crea o problemă pentru acordarea votului de învestitură pentru noul guvern, iar acesta ar fi un al doilea motiv pentru care Băsescu organizează consultările politice. “Sacrificiile rituale de până acum nu au dus la liniştirea mulţimii. Sacrificarea lui Boc va fi suficientă?', se întreabă Adrian Năstase, care la post scriptum adaugă: 'E doar o variantă de scenariu...”. Pe de altă parte, liderul social-democrat a lansat pe blogul său un concurs de răspunsuri la întrebarea “Ce este Băsescu, dacă nu politician?”. Răspunsul potrivit la întrebare, după cum consideră Adrian Năstase, este: “Alesul”.

Acesta mai adaugă: “Mesianismul politic întruchipat într-un singur om. Cel care a fost destinat pentru a schimba totul, pentru a face Reforma, pentru a Moderniza Statul, pentru a realiza, în sfârşit, Statele Unite ale Europei. Iar dacă totul se împotriveşte este doar pentru că ceilalţi nu sunt conştienţi de importanţa momentului. (...) Pentru că Traian Băsescu nu este politician, el nu poate fi votat. El nu poate fi decât ales. Cel care, în contra voturilor şi încrederii pierdute şi a contraopiniei populare în general, ştie drumul. Acest homo universalis care, de la nave la şosele, de la poduri la bujii, de la politica externă la nemurirea cărăbuşului, le ştie pe toate. (...) Problema este, însă, că în cazul său toţi ceilalţi i-au întors spatele şi au început să meargă în direcţia opusă. În deşertul spre care ne îndeamnă Alesul Băsescu nu este nimic altceva decât nisip. (...) De ce trebuie să rătăcească România Alesului Băsescu ani de zile într-o criză socială şi politică fără precedent? Pentru că unul dintre ei, Alesul, este pe punctul de a-şi pierde puterea”, comentează Năstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Adrian_Nastase, demisie, Boc, Traian_BasescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHAI GHEORGHE
05 Feb 2012

Daca ai anchete penale, 1 0, chiar esti curat?

Adauga un comentariu

Random image