2016-12-06 23:56

POLITICA


Năstase: „Tratatul de convergenţă fiscală este o capcană politică”

 |  19:34
Năstase: „Tratatul de convergenţă fiscală este o capcană politică”

Apelul preşedintelui Traian Băsescu şi al Partidului Democrat Liberal pentru ca Opoziţia să semneze protocolul interpartinic de susţinere a Tratatului de convergenţă fiscală reprezintă o „capcană politică”, a precizat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Fostul premier a declarat că acest fapt urmăreşte ca partidele din afara Coaliţiei să ia parte la o decizie cu consecinţe complexe asupra economiei româneşti, precizând că „pactul fiscal este jucat exclusiv politic de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvernul său”.

Năstase a subliniat că preşedintele şi-a asumat anterior de unul singur clauzele înţelegerilor cu FMI, cele din MCV sau  „aşa-zisele legi prezidenţiale, pregătite la Cotroceni şi adoptate prin angajare de răspundere”, precizează Agerpres.

Preşedintele CN al PSD a mai afirmat că nicăieri, în Legea tratatelor, nu se vorbeşte despre vreun „protocol politic”, cum e cel semnat de Coaliţie sau altceva asemănător şi a reafirmat că „Guvernul este expresia executivă a coaliţiei majoritare din Parlament”, deci „este un nonsens ca această coaliţie să mai aprobe o dată ceea ce, de fapt, aprobă prin decizia luată în Guvern”.

De asemenea, Năstase a explicat consecinţele electorale ale eventualei semnări de către Opoziţie a protocolului: „Cerând semnarea protocolului şi primirea mandatului şi din partea Opoziţiei, Băsescu pare că face un pas înapoi, dar, de fapt, este un elan necesar săriturii. Orice propunere a Opoziţiei în campania electorală va fi taxată de Băsescu drept o încălcare a pactului fiscal, o «demagogie», o dezicere de semnătură pe «protocol»”, a încheiat fostul premier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANTHERA ROZ
21 Feb 2012

Stai linistit Bombo ca nu s-a adoptat inca Protocolul care sa nu fie incalcat in Ro.Promisiunile romanilor nu mai au valoare niciunde si in general orice am semna sau initia iese prostDaca ne mentinem in curentul "suveranitatii",ne fura si saracesc fara mila politicienii nostri in cel mai patriotic stil iar daca ne deschidem economia si societatea se incheie asemenea contracte si intelegeri care NICIODATA nu aduc profituri si pentru "romanii verzi",mioritici. Tot ce merge bine aiurea (Polonia,Cehia s.a.) la noi aduce catastrofe economice.Bine ca invatam generatie dupa generatie ca suntem o tara bogata,cu viitor mare(?) dar avem ghinionul sa fim permanent in atenita strainilor ce nu alta treaba decit sa distruga (unde suntem noi in timpul asta?)-sa distruga deci "grinarul Europei".

Adauga un comentariu

Random image