2017-01-17 17:46

POLITICA


Năstase: „Tratatul de convergenţă fiscală este o capcană politică”

 |  19:34
Năstase: „Tratatul de convergenţă fiscală este o capcană politică”

Apelul preşedintelui Traian Băsescu şi al Partidului Democrat Liberal pentru ca Opoziţia să semneze protocolul interpartinic de susţinere a Tratatului de convergenţă fiscală reprezintă o „capcană politică”, a precizat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Fostul premier a declarat că acest fapt urmăreşte ca partidele din afara Coaliţiei să ia parte la o decizie cu consecinţe complexe asupra economiei româneşti, precizând că „pactul fiscal este jucat exclusiv politic de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvernul său”.

Năstase a subliniat că preşedintele şi-a asumat anterior de unul singur clauzele înţelegerilor cu FMI, cele din MCV sau  „aşa-zisele legi prezidenţiale, pregătite la Cotroceni şi adoptate prin angajare de răspundere”, precizează Agerpres.

Preşedintele CN al PSD a mai afirmat că nicăieri, în Legea tratatelor, nu se vorbeşte despre vreun „protocol politic”, cum e cel semnat de Coaliţie sau altceva asemănător şi a reafirmat că „Guvernul este expresia executivă a coaliţiei majoritare din Parlament”, deci „este un nonsens ca această coaliţie să mai aprobe o dată ceea ce, de fapt, aprobă prin decizia luată în Guvern”.

De asemenea, Năstase a explicat consecinţele electorale ale eventualei semnări de către Opoziţie a protocolului: „Cerând semnarea protocolului şi primirea mandatului şi din partea Opoziţiei, Băsescu pare că face un pas înapoi, dar, de fapt, este un elan necesar săriturii. Orice propunere a Opoziţiei în campania electorală va fi taxată de Băsescu drept o încălcare a pactului fiscal, o «demagogie», o dezicere de semnătură pe «protocol»”, a încheiat fostul premier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANTHERA ROZ
21 Feb 2012

Stai linistit Bom bo ca nu s-a adoptat inca Protocolul care sa nu fi e incalcat in Ro.Promisiu nile romanilor nu mai au valoare niciunde si in ge neral orice am semna sau initia iese prostDaca ne mentinem in curentul "suv eranitatii",ne fura si sa racesc fara mila politici enii nostri in cel mai pa triotic stil iar daca ne deschidem economia si soc ietatea se incheie asemen ea contracte si inteleger i care NICIODATA nu aduc profituri si pentru "roma nii verzi",mioritici. Tot ce merge bine aiurea (Po lonia,Cehia s.a.) la noi aduce catastrofe economic e.Bine ca invatam generat ie dupa generatie ca sunt em o tara bogata,cu viito r mare(?) dar avem ghinio nul sa fim permanent in a tenita strainilor ce nu a lta treaba decit sa distr uga (unde suntem noi in t impul asta?)-sa distruga deci "grinarul Europei".

Adauga un comentariu

Random image