2018-12-19 05:37


NATO oferă sprijin României pentru transportarea răniţilor în străinătate

 |  11:48
NATO oferă sprijin României pentru transportarea răniţilor în străinătate

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, duminică, la B1 TV, că răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportaţi şi cu un avion al NATO. O astfel de aeronava poate efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti.

Autorităţilor române au solicitat sprijinul NATO.

"Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede", a afirmat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării a mai spus că avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele României.

"Am pus la dispoziţia Departamentului de Situaţii de Urgenţă mai multe avioane pentru a transporta răniţii spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra şi Budapesta. Am şi avut discuţii cu Spitalul Militar din Budapesta şi medicii de acolo sunt dispuşi să primească cinci răniţi" a mai spus ministrul Mircea Duşa. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: nato, ofera, sprijin, romania, transporta, ranit, strainatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALT PRODUS TOXIC,
08 Noi 2015

compromis dpdv.”tehnic”....REJECT!
CETATEAN
08 Noi 2015

Ce breton de ministru sculari nationale are . De 10 zile freaca bretonul cu Izmenarul .
Random imageUltimele stiri


loading...