2016-10-24 04:53

POLITICA


NATO zboară peste ţările baltice încă şase ani

 |  15:53
NATO zboară peste ţările baltice încă şase ani

Misiunea de protejare a spaţiului aerian al statelor baltice membre ale NATO - Estonia, Letonia şi Lituania, cu ajutorul avioanelor de luptă, a fost prelungită până în 2018.

Un oficial al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord a declarat că, în timp ce aliaţii au convenit să prelungească misiunea, ei sunt de asemenea angajaţi să găsească o soluţie viabilă pentru patrularea zonei.

Niciunul dintre statele baltice, care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică în 2004, nu are avioane echipate pentru controlul spaţiului aerian. De aceea, acest control este exercitat de partenerii din Alianţă. În mod normal, până la patru avioane de luptă sunt desfăşurate prin rotaţie pe o perioadă de patru luni, împreună cu 50-100 de membri ai echipajului la sol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: NATO, tarile baltice, protejare, spatiu aerian, 2018Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministrul Apărării: Nu au fost anul acesta încălcări neautorizate ale spațiului aerian al României Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, că nu au fost anul acesta... 07 Oct 2016 | (0)
CM 2018. Lotul naţionalei României pentru meciul cu Polonia Selecționerul naționalei României, Christoph Daum, a anunţat lotul lărgit pentru meciul cu... Acum 14 ore | (0)