2017-01-23 00:41


Nave de război americane se îndreaptă spre Libia. Regimul se arată sigur că va înăbuşi revoltele

 |  19:02
Nave de război americane se îndreaptă spre Libia. Regimul se arată sigur că va înăbuşi revoltele
Navade război americană USS Kearsarge, având la bord mai multe sute de puşcaşimarini, se apropia, marţi, de Libia, au afirmat doi responsabili americani din domeniulapărării, într-un moment în care occidentalii îşi sporesc presiunile asupraregimului liderului libian Muammar Gaddafi. USS Kearsarge, un portelicopter detransport de şalande pentru debarcare, şi două nave care-l însoţesc sepregăteau să intre în Canalul Suez venind din Marea Roşie.

''Deplasăm elemente pentru a le apropia de Libia'', a spus unul dintreresponsabili, sub acoperirea anonimatului. Grupul de operaţiuni amfibii alKearsarge - cu circa 800 de puşcaşi marini, cu o flotă de elicoptere şi cuinstalaţii medicale - poate asigura sprijin pentru operaţiuni umanitare şimilitare. Conform analiştilor, o demonstraţie de forţă simbolică în largulcoastelor libiene ar putea fi suficientă pentru a spori presiunea asupra lui Gaddafi.Portavionul american USS Enterprise, care transportă avioane de vânătoarecapabile, dacă va fi nevoie, să impună o zonă de excludere aeriană, ar putea fi,de asemenea, chemat ca întărire, pentru a răspunde la criza libiană. Înprezent, el este în nordul Mării Roşii, potrivit site-ului Marinei americane.

Chavez- SUA exagerează pentru a justifica o invazie

SUA oferă o imagine exagerată şi distorsionată asituaţiei din Libia, afectată de revolte împotriva regimului, pentru ajustifica o invazie militară, a declarat preşedintele venezuelan Hugo Chavez, dupăcum relatează CNN."Să nu ne lăsăm amăgiţi de tobele care vestesc războiul, pentru că SUAsunt sigur că exagerează şi distorsionează lucrurile pentru a justifica oinvazie", a declarat Chavez. El a propus apoi trimiterea în Libia a uneicomisii internaţionale cu rol de mediere, care să contribuie la găsirea uneisoluţii paşnice la revoltele din ţara nord-africană.

Fiul lui Gaddafi -revoltele din Libia vor fi înăbuşite în două zile

Fiulliderului libian Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, a dat asigurări că regimultatălui său va prelua din nou controlul în ţară "în decurs de douăzile". Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, Saifal-Islam a admis că regimul întâmpină probleme în estul ţării. "Câteva sutede persoane au murit acolo. La începutul ciocnirilor, care erau limitate înspecial la Benghazi şi El Beida, poliţia a intrat în panică şi a împuşcat zecide manifestanţi care au atacat secţiile de poliţie", a adăugat el,respingând acuzaţiile de crime împotriva umanităţii şi calificându-le drept"propagandă" a presei străine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image