2017-01-18 03:44

POLITICA


''Nemuritorul'' Boc taie capete de miniştri. Se coace o remaniere. Termen: o lună de zile

 |  20:05
''Nemuritorul'' Boc taie capete de miniştri. Se coace o remaniere. Termen: o lună de zile
Emil Boc şi echipa care a câştigat puterea în PDL pregătesc o remaniereguvernamentală. Noua conducere pedelistă a lansat un program de evaluare atuturor celor numiţi în funcţii publice cu sprijinul PDL. Vor fi verificaţi laintegritate şi profesionalism, susţin ei. Prim-adjuncţii lui Boc confirmă cămegaevaluarea va cuprinde şi capete portocalii din Guvern. Cel însărcinat săexecute operaţiunea de curăţare a democrat-liberalilor cu pete este GheorgheFlutur, vicepreşedinte al partidului. Evaluarea şi, implicit, schimbareacâtorva miniştri ar putea fi gata într-o lună. Printre „vulnerabili” sunt ValeriuTabără, de la Agricultură, şi Ion Ariton, de la Economie, cei doi fiindconsideraţi apropiaţi ai echipei lui Vasile Blaga, gruparea care a pierdutsâmbătă alegerile în PDL.

Remanierea unor miniştri reprezintă în acest moment doaro chestiune de timp. Proaspeţii şefi ai PDL au hotărât în prima lor şedinţă săfacă o evaluare a tuturor celor numiţi în funcţii publice cu ajutorulpartidului. Prim-vicepreşedinţii Roberta Anastase şi Gheorghe Flutur confirmăcă luaţi la rost vor fi şi miniştrii PDL. „Vulnerabili” în acest moment suntministrul economiei, Ion Ariton, şi ministrul agriculturii, Valeriu Tabără.Deşi au fost semnatari ai moţiunii lui Boc pentru preşedinţia PDL, cei doi suntapropiaţi ai celebrei grupări BVB.

Flutur, capul operaţiunii

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, cel însărcinatsă coordoneze megaevaluarea, confirmă pentru „Puterea” că ea va cuprinde şiminiştri. „Aş vrea să înţelegeţi foarte bine. Am stabilit ca oamenii pe carePDL i-a promovat în funcţii publice să fie supuşi unui proces de evaluare. Nueste ceva care se va face peste noapte sau care să aibă un termencalendaristic. Ci va avea caracter permanent. Vom transmite un mesaj foarteclar: nu mai poţi să te ascunzi după PDL dacă nu corespunzi criteriilor de profesionalismşi de integritate. Dacă vreţi să deduceţi că evaluarea va include şi miniştri,deduceţi corect”, a declarat Flutur pentru „Puterea”. Întrebat dacă se impuneşi o înlocuire a unor miniştri, prim-vicepreşedintele democrat-liberal a repetatrăspunsul standard al premierului Boc atunci când este rugat să comentezeaceastă temă: „Remanierile se fac, nu se discută”.

Oficial, neagă schimbarea miniştrilor

Oficial, pedeliştii neagă că evaluarea promisă şiremanierea ar avea vreo legătură între ele. Anunţul privind lansarea procesuluide evaluare a fost făcut de Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL. „S-astabilit ca numirile pe viitor să fie mai atent examinate de către BPN, atâtdin punctul de vedere al profesionalismului, cât şi din punctul de vedere alintegrităţii. Sub coordonarea domnului Flutur, se va demara acest proces deevaluarea tuturor numirilor făcute de PDL în administraţie la nivel local, darşi la nivel central. Nu s-a discutat subiectul (remanierii, n.r.). Ştiu că sefac multe speculaţii în presă, dar subiectul nu a fost atins”, a declaratVoinescu.

Sulfina Barbu: Evaluarea, gata în maxim o lună

Sulfina Barbu (deputată PDL) susţine şi ea că deocamdatănu s-a făcut evaluarea, dar că, în opinia ei, aceasta ar putea fi gata într-olună. „Nu am spus că se impune o remaniere, ci că se impune o evaluare aminiştrilor. A tuturor miniştrilor. Oricum, foarte curând expiră termenul pânăcând trebuie să nominalizăm un ministru al muncii. Dacă va fi făcută oremaniere, mai mult ca sigur că ea va fi făcută după ce va fi numit un nouministru al muncii. Cred că evaluarea va fi gata într-o lună de zile”, adeclarat deputata pentru „Puterea”

Ministru nou la muncă

Deşi numele său a fost cel mai des invocat în ultimavreme drept succesoare a lui Botiş la Ministerul Muncii, deputata Raluca Turcanneagă că va primi fotoliul ministerial. Susţinătoare extrem de activă a lui Bocîn bătălia cu Vasile Blaga, Turcan nu a reuşit să obţină nici un loc în nouaechipă de conducere a partidului. Mai multe voci au speculat că ea ar putea fi,în schimb, recompensată cu un loc în Guvern. Turcan susţine însă că nu i s-aoferit funcţia de la la Muncă. „Nu mi-a propus nimeni postul de ministru almuncii. Am văzut şi eu pe surse invocată această posibilitate, probabil ca scopde dezinformare la adresa mea”, a declarat deputata pentru „Puterea”. Mai mult,ea afirmă că nici măcar nu crede că are şanse pentru a obţine acest minister.„Nu vreau să vorbesc cu dacă şi cu parcă, dar tot ce pot să vă spun e că nucred că mi se va propune postul de ministru al muncii”, a mai declarat Turcanpentru „Puterea”.

Reaminitim că, începând cu data de 21 aprilie, ministruinterimar al muncii este Emil Boc, după ce Nelu Ioan Botiş a demisionat.Conform legislaţiei, interimatul poate dura maxim 45 de zile. Aşadar, PDL maiare la dispoziţie cel mult două săptămâni până când vor trebui să avanseze unnou nume la Muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02

Mai multe imagini:
''Nemuritorul'' Boc taie capete de miniştri. Se coace o remaniere. Termen: o lună de zile
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image