2018-12-17 18:56


Neonaziştii şi un partid radical au intrat în Parlamentul de la Atena

 |  19:56
Neonaziştii şi un partid radical au intrat în Parlamentul de la Atena

Un partid neonazist şi o formaţiune reprezentând stânga radicală care luptă împotriva politicii de austeritate au intrat în Parlamentul de la Atena, conform sondajelor realizate la ieşirea de la urne, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Partidul neonazist Chryssi Avghi /Zori auriţi/ a obţinut între 6-8% din voturi, la legislativele organizate duminică în Grecia, conform primelor exit-poll-uri. Acest partid obţinuse doar 0,29% din sufragii la legislativele din 2009 şi acum este creditat cu 6-8 la sută din voturile celor 9,8 milioane de greci cu drept de vot, într-un scrutin dominat de contestarea politicii de austeritate şi de implozia vechiului sistem politic, notează AFP.

Potrivit aceloraşi anchete sociologice, partidul conservator Nea Dimokratia a obţinut între 17-20 la sută din voturi, iar formaţiunea socialistă PASOK este creditată cu 14-17 procente. La rândul său, partidul Syriza /stânga radicală/ a obţinut între 15,5-18,0 la sută din sufragii, indică primele exit-poll-uri date publicităţii duminică seara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...