2019-02-20 01:11


Nicio candidatură pentru şefia DNA cu o zi înainte de expirarea termenului de înscriere. Reacţia lui Tudorel Toader

 |  13:17
Nicio candidatură pentru şefia DNA cu o zi înainte de expirarea termenului de înscriere. Reacţia lui Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, pentru Agerpres, că nu a fost depus încă niciun dosar în selecţia candidaturilor pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunţul ministrului justiţiei vine în contextul în care luni, 23 iulie, este ultima zi de depunere a candidaturii.

Tudorel Toader e optimist îm privinţa găsirii unui înlocuitor pentru Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA. Chiar dacă niciun procuror nu şi-a depus dosarul de înscriere la concursul pentru ocuparea postului de procuror-şef al DNA, Tudorel Toader nu şi-a pierdut speranţa. "Cel mai probabil mâine vom înregistra mai multe candidaturi", a precizat ministrul Tudorel Toader.

Selecţia pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA se va desfăşura în perioada 9 - 30 iulie 2018, potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului Justiţiei. Conform sursei citate, procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie.

Surse judiciare citate de România TV au dat deja numele unor procurori care ar urma să-şi depună candidatura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA după revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Este vorba despre trei procurori apropiaţi al fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi: procurorul Florentina Mirică, procurorul Anca Jurma, cea care ocupă în prezent funcţia de procuror-şef interimar la DNA, şi de procurorul Marius Iacob.

Potrivit legislaţiei în vigoare, succesorul Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA va fi numit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Preşedintele poate refuza propunerile ministrului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-22

TAGURI: dna, sefia dna, candidatura dna, tudorel toader,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Iul 2018

Il prelungim, termenul acesta, nu e greu. Dar mai bine am desfiinta "fundatia" lui Basescu
SLUGA MAFIEI PSD
22 Iul 2018

Poate se gaseste cineva sa ancheteze cat malai s-a bagat in acest pseudo-jurist pentru distruerea justitiei din Romania de catre o gasca de infractori ciumati -rosii.Acest orfas nu mai este recunoscut nici de studentii la drept din Iasi
ANONIM
23 Iul 2018

@ Remacați și faptul că ministrul de la justiția a afirmat că stia despre numiri în funcțiile de conducere din justiție, ca urmare a unor trocuri politice, deci nu conforme cu legea, spețe în care nu a intervenit îndeplinind alte funcții în acele vremuri, funcții care totuși ar fi fost despre chestiuni despre aplicarea și funcționarea legilor ?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...