2019-05-20 14:10


Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

 |  12:22
Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri.

"După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (...) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament.

El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile "pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia".

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru "urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea".

Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei.

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia.

Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că "restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională".

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-24

TAGURI: eugen niciolicea, klaus iohannis, ccr,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICâCâCEA
24 Apr 2019

Manânci kkat gunoi analfabet cu scoli facute prin posta. Huuuuuuu....!!!! Jegule.
MARIUS ALDEA
25 Apr 2019

Bãi Nicãcãcea n-ai vrea s-o fuți pe mã-ta?! Cã faultezi lb. românã din toate pozițiile, bãi neam de traistã!
Random imageUltimele stiri


STARBAG