2017-01-19 17:08

POLITICA


Noi piramide egiptene găsite de sateliţii cu infraroşu

 |  18:51
Noi piramide egiptene găsite de sateliţii cu infraroşu

O echipă de arheologi din Alabama adescoperit mai multe aşezăminte antice cu ajutorul imaginilor transmise de unsatelit cu infraroşu, sponsorizat de NASA,arată BBC. Peste 1.000 demorminte şi 3.000 de clădiri precum şi 17 piramide au fost vizualizate aproapede nivelul solului. Excavările realizate de echipa lui Parcak vor fi prezentateîntr-un documentar BBC intitulat "Egypt's Lost Cities" – Oraşelepierdute ale Egiptului.

Primele excavări au confirmat existenţa unoradintre aceste aşezăminte precum şi a două dintre piramidele identificate dearheologi din imaginile sateliţilor care orbitează la 700 de kilometri deasuprapământului. “Visul oricărui arheolog este să descopere o pirmidă”, a recunoscutSarah Parcak, doctor la laboratorul finanţat de NASA din Birmingham, Alabama,şi liderul echipei care a făcut descoperirile. Ea este de părere că a fost relevant unul dintre celemai importante situri arheologice din Egipt. Conform primelordescoperiri, egiptenii foloseau cărămizi compuse dintr-un amestec de pământ,nisip şi apă, amestecate într-un material de legătură dens pentru a-şi construicasele, astfel încâtformele de case, temple şi morminte au putut fi văzute. “Elementeleastea demonstrează încă o dată cât de mult am subestimat proporţiile vechilorcivilizaţii”, a adăugat Parcak, care este de părere că mai sunt multe dedescoperit, noile piramide fiind doar începutul.

Nivelulmare de precizie a impresioat Guvernul egiptean, care intenţionează să foloseascăaceastă tehnologie pentru a identifica şi a proteja patrimoniul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image