2017-01-21 00:01

POLITICA


Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români

 |  19:12
Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români

Politicienii români se bat în profeţii în ultimavreme. Traian Băsescu, Adrian Năstase, Sebastian Lăzăroiu, Dan Voiculescu duc oluptă acerbă pentru titlul de „Nostradamus de România”. Cu toţii au însă o mică problemă în a deveni celmai mare profet: clarviziunile lor sfârşesc prin a nu se îndeplini. Ziarul„Puterea” vă prezintă câteva dintre ultimele profeţii ale politicienilor.

Traian Băsescu e încontinuare preşedinte, Emil Boc e tot premier, iar Elena Udrea nu a preluatconducerea, nici a PDL, nici a Guvernului. Criza economică continuă să se simtăîn România ca la ea acasă. În ciuda faptului că cel mai puternic român, TraianBăsescu, dădea iniţial asigurări că nu ne va afecta, iar apoi, că vom ieşi dinrecesiune la mijlocul lui 2010. Partidul „Albă-ca-Zăpada” se sfieşte să se arate românilor, deşi venirea sa a fostprorocită. Acestea sunt doar câteva dintre profeţiile făcute de politicieniinoştri care nu s-au mai îndeplinit.

Năstase a văzut demisia lui Boc

Unul dintre celemai comentate subiecte în acest timp îl reprezintă demisia lui Emil Boc dinfruntea Guvernului. Pariurile pe această temă sunt atât de intense în clasapolitică, încât printre pariori au apărut şi profeţi. Cea mai recentă profeţieprinvind demisia premierului a făcut-o Adrian Năstase. El a anunţat acum douăzile că Emil Boc va demisiona.

„Recitesc, cu multinteres, cărţile lui Orwell. Ele descriu, paradoxal, şi realităţi politice dinRomânia de astăzi.Interesantă descrierea unei noi limbi de comunicare - novalanguage - în carecuvintele au, de fiecare dată, sensul contrar. Mi-am adus aminte de Orwellatunci când l-am auzit pe Băsescu vorbind la televizor despre stabilitatepolitică. Am ştiut în acel moment că se pregăteşte «demisia» lui Boc. Astăzi,am aflat, din mai multe surse, că încă de săptămâna trecută Boc a comunicatunor apropiaţi că va pune în aplicare întelegerea cu Băsescu şi că îşi vaanunţa în curând demisia”, scria fostul premier pe blogul său personal în urmăcu două zile.

Voiculescu îl tot suspendă pe Băsescu

Suspendarea şefuluistatului este şi ea o temă recurentă. La Dan Voiculescu, cel puţin.Vicepreşedintele Senatului este, probabil, cel mai perseverent în a prevestisuspendarea preşedintelui Traian Băsescu. De-a lungul timpului, mogulul„Antenelor” a avansat de mai multe ori câte o dată calendaristică la careBăsescu ar fi urmat să fie aruncat peste bord. 15 noiembrie 2010 a fost una dinaceste date. „Stimaţi colegi, pentru a face împreună saltulde la vorbe la fapte concrete, vă propun spre analiză următorul calendarestimativ al acţiunilor necesare pentru suspendarea Preşedintelui: coagulareaunei majorităţi parlamentare care să susţină iniţiativa privind suspendareaPreşedintelui - termen: 25 octombrie 2010; supunerea la vot în Parlament apropunerii privind suspendarea preşedintelui - termen: 15 noiembrie 2010”, seavânta Voiculescu anul trecut în a face prognoze.

Faptul căsfârşitul lumii lui Băsescu nu a venit anul trecut nu l-a împiedicat peVoiculescu să prevestească din nou finalul acestuia la Cotroceni. Noileprorociri ale vicepreşedintelui Senatului aveau loc în iarna lui 2011 şi afirmaucă până pe 25 martie anul acesta, Traian Băsescu ar putea fi suspendat. Dupăcum ştim, primăvara e pe final. „În Senat, Opoziţia mai are nevoie de unsingur vot. Sunt senatori din actualul arc guvernamental care nu mai acceptă săfie responsabili pentru dezastrele cuplului Băsescu-Boc. Din momentul în carevom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că Guvernul Boc şi preşedinteleBăsescu vor răspunde în faţa românilor. Sunt premise parlamentare ca, până la25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat”, susţinea Voiculescu în februarieîntr-un interviu acordat Agerpres.

USL a anunţat dezertări de la PDL

O altă temă pecare Opoziţia o abordează frecvent este cea a plecării din arcul Puterii aparlamentarilor PDL. Şi în acest caz purtătorul de mesaj este tot DanVoiculescu. Cea mai recentă profeţie a lui în acest sens a fost făcută chiarduminica trecută. „După congres (congresul PDL, n.r.), tensiunile dininteriorul PDL au continuat să crească şi există semnale că aproximativ 20 deparlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic”, a afirmat DanVoiculescu, duminica trecută. Nici această previziune a „mogulului”nu s-a adeverit.

Băsescu nu a văzut criza

În septembrie2008, când statele din Europa se temeau că vor fi afectate de criza financiarădin SUA, preşedintele României făcea profeţii contra curentului, adică prezicealucruri bune. El era convins că cea mai mare criză economicămondială din ultimii 70 de ani nu urma să lovească şi ţara noastră. „Nuestimez transferarea acestui cutremur (economic - n.r.) în România”, susţineaTraian Băsescu atunci. Şeful statului proroceacă investitorii nu vor pleca. “Se simte (în România efectul crizei financiare -n.r.), dar nu ne va afecta", era mesajul pe care il transmitea atunci seful statului.

Ieşirea din recesiune, vestită acum un an

Traian Băsescu nunumai că a prevestit greşit venirea crizei. A greşit chiar şi când a anunţatsfârşitul ei. În plină campanie prezidenţială, în noiembrie 2009, şefulstatului avea clarviziunea cum că recesiunea va lua sfârşit în al doileatrimestru al anului 2010. După cum poate constata oricine are un calendar laîndemână, suntem deja spre finalul celui de-al doilea trimestru al anului 2011.„Informaţiile pe care eu le am de lainstituţii internaţionale, de la cei mai reputaţi specialişti români, arată căRomânia va ieşi din criza economică şi îşi va relua creşterea în trimestrul al doileaal anului 2010. De asemenea, vreau să ştiţi că ce a fost mai greu a trecut.Acum începem, uşor, uşor, să ne ridicăm din nou. Şi ne vom relua din nousperanţa că vom trăi bine”, afirma preşedintele în anul 2009.

Elena Udrea prim-ministru?

O profeţie ratată aOpoziţiei este cea privind desemnarea Elenei Udrea în postul de prim-ministru.Mai mulţi lideri ai PSD şi PNL, printre care Marian Vanghelie, Victor Ponta sauCrin Antonescu au vorbit, mai în glumă, mai în serios despre această variantă.Însă cel care a tratat subiectul în cel mai serios mod cu putinţă a fost AdrianNăstase. În februarie, anul acesta, Năstase a postat pe blogul personal undocument care afirma că Traian Băsescu o pregăteşte pe „Blonda de la Cotroceni”pentru cea mai înaltă funcţie de la Palatul Victoria. „Am primit zileleacestea, o analiză interesantă referitoare la ultimele evoluţii politice. Iatăo parte din acest text: T. Băsescu şi apropiaţii săi acţionează în prezent dupăun plan care vizează menţinerea la putere a sa şi a PDL. Planul respectivcuprinde între altele şi următoarele elemente de strategie: (…) 3. În acest context,se acţionează ca E. Udrea să deţină cât mai multe prerogative la nivelul PDL şiîn plan guvernamental. În acest scop, liderii din teritoriu au fost informaţi «pecăi adecvate» desprefaptul ca E. Udrea ar urma să preiaconducerea PDL, să devină prim-ministru sau să acceadă la alte funcţii în stat”,anunţa fostul premier iarna trecută.

Povestea Albei-ca-Zăpada

Cea mai mediatizatăprofeţie este, poate, cea a lui Sebastian Lăzăroiu privind apariţia unui noupartid politic. Consilier prezidenţial pe atunci, Lăzăroiu prevestea în augustanul trecut că o nouă formaţiune politică va domina în curând scena politică.El o denumea simbolic, Albă-ca-Zăpada. Partidul de basm nu s-a arătat până înacest prezent. „Pentru a înţelege mişcările partidelor pe scena politicăîn această toamnă ar trebui să plecăm de la presupoziţia că toate sunt cu ochiipe 2012. Anul alegerilor. Dacă avem datele pe care le au şi ei atunci nu ar figreu să anticipăm mutările pe tabla de şah a politicii. O clasă de efecte sereferă la distribuţia probabilă din 2012. Aceasta poate să arate aşa: ScufiţaRoşie 26%, Fetiţa cu chibrituri 25%, Moş Crăciun 23% Capra cu trei iezi 15%.Sau poate să arate aşa: Albă- ca-Zăpada 35%, Scufiţa Roşie 26%, Fetiţa cuchibrituri 12%, Moş Crăciun 12%, Capra cu trei iezi 8%. Dacă va fi un singurpartid dominant în 2012 atunci pot să vă garantez un singur lucru: nu va finici unul dintre cele pe care le ştiţi deja. Dacă nu va fi un singur partiddominant, atunci vor fi trei. Şi toate trei personaje de basm”, afirmaSebastian Lăzăroiu în vara lui 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05

Mai multe imagini:
Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români
zoom
Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români
zoom
Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români
zoom

Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români
zoom
Nostradamus de Dâmboviţa. Profeţiile ratate ale politicienilor români
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PRIZEE
26 Mai 2011

Nu cred si nici nu vrem, ca simplii cetateni aicare suporta zilnic consecintele guvernarii Basescu-Boc, ca profetiile lui Voiculescu sa ramana la nivel declarativ. Am incredere ca pana la urma va reusi suspendarea marinarului.Doar a mai reusit o data, nu?
SIRIANA
26 Mai 2011

Pe bune acum, basescu chiar merita suspendat!!
PEDRO23
26 Mai 2011

TREBUIE SUSPENDAT CEL MAI MARE CIRIPITOR PE CARE IL ARE ROMANIA IN MOMENTUL DE FATA - SECURISTUL BASESCU.
CAZUL39
26 Mai 2011

Ati uitat-o pe cea mai tare: Sa traiti bine
NEGATIV
26 Mai 2011

Basescu a mai profetit si alegeri anticipate, dar a anticipat prea mult.
CORNELIUS
26 Mai 2011

in cele din urma atat voiculescu cat si usl vor reusi ce si-au propus pentru ca romanii isi doresc acest lucru
STELIAN TUDOSE
26 Mai 2011

cat tb sa mai suportam acest regim incompetent si corupt? eu zic ca nu mai merge. basecu tb sa fie suspendat iar pdlul sa dispara. romania are nevoie de oameni capabili, profesionisti. care isi respecta promisiunile. avem nevoie de voiculescu, de antonescu

Adauga un comentariu

Random image