2017-01-19 09:14

POLITICA


Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima. Personalul a fost evacuat VEZI IMAGINI

 |  07:56
Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima. Personalul a fost evacuat VEZI IMAGINI

Unnouincendiua izbucnit miercuri la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1, acestlucru amplificând temerile legate de o posibilă contaminare radioactivă,informează CNN.

Muncitorii nu s-au pututapropia de reactor dincauzanivelului mare de radiaţii şi se cautăsoluţii pentru răcirea acestuia.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică,nivelul de radiaţii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 deori.

Situaţia care s-a înrăutăţit a determinat autorităţile săavertizeze locuitorii pe o rază de 30 de kilometri distanţă faţă de centralanucleară să stea în case.

Personalul centralei a fost evacuat

Personalul de la centrala nucleară Fukushima afost evacuat miercuri, dincauzacreşterii radioactivităţii în zonă, auanunţat surse oficiale, precizând că este vorba despre o măsură temporară.

"Autorităţile au evacuat angajaţii spre o zonă sigură, în modtemporar", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului,Yukio Edano.

Potrivit unui oficial de la Agenţia pentrusiguranţă nucleară, "evacuarea personalului a fost ordonată în jurul orei10.40 (3.40, ora României), dincauzacreşterii radioactivităţii".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului amaideclarat că incinta de protecţie areactorului 3 de la centrala Fukushima este posibil să fi fost avariată. YukioEdano a precizat că fumul observat deasupra reactorului 3 reprezintă fărăîndoială vapori.

"Potrivit celui mai probabil scenariu,au scăpat vapori din incinta de protecţie şi a fostobservat fum", a adăugat el.

Un nor de fum a fost văzut miercuri dimineaţă deasupracentralei Fukushima, din nord-estul Japoniei, unde patru reactoare auînregistrat accidente după seismul cu magnitudinea 9 care s-a produs vineri,potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziune.

la reactorul 4 al centralei Fukushima1, substanţe radioactive fiind eliberate direct în atmosferă.

"Autorităţile japoneze au informat, astăzi (marţi), AIEA, la ora 4.50(5.50, ora României), că, la bazinul de combustibil folosit al reactorului 4 alcentralei Fukushima Daiichi, era un incendiu şi că erau eliberate, direct înatmosferă, emisii radioactive", a adăugat Agenţia ONUîntr-un comunicat.

"La faţa locului au fost semnalate niveluri (de radioactivitate) de pânăla 400 de milisievert pe oră", a adăugat AIEA.

Ministrul japonez al Afacerilor Externe, Takeaki Matsumoto,a anunţat marţi că nivelul de radiaţii după incendiul de la reactorul 4 alcentralei nucleare Fukushima 1 "ar putea avea efecte negative asuprasănătăţii" populaţiei.

"La reactorul numărul 4 a avut loc un incendiu, existăradioactivitate care" , a declarat Matsumoto, la oconferinţă de presă, după o reuniune, la Paris, a miniştrilor AfacerilorExterne din G8.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image