2018-07-20 06:14


Nou şef la Tiraspol

 |  12:48
Nou şef la Tiraspol

Sovietul suprem, aşa-zisul legislativ de la Tiraspol, l-a ales miercuri în funcţia de preşedinte pe Mihail Burla, după ce fostul şef al instituţiei Anatoli Kaminski şi-a dat demisia.

Mihail Burla a deţinut până acum funcţia de vicepreşedinte al sovietului şi de preşedinte al comisiei pentru buget, potrivit agenţiei de presă de la Tiraspol, Olvia-press.

Kaminski, fost contracandiat la funcţia de lider al regiunii separatiste al lui Evgheni Şevciuk şi considerat un apropiat al Moscovei, a renunţat recent şi la funcţia de şef al partidului majoritar “Obnovlenie”, motivându-şi decizia prin faptul că doreşte să fie înlocuit cu persoane mai tinere.

Postul de televiziune de la Chişinău, Prime, susţine că Mihail Burla, în vârstă de 54 de ani s-a născut în regiunea Cernăuţi  din Ucraina şi că ar fi de naţionalitate român. Acest aspect însă nu i-a afectat cariera. Mihail Burla a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, ajungând de la un simplu asistent universitar la şef al legislativului de la Tiraspolşi unul dintre liderii formaţiunii Obnovlenie, potrivit Prime.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-18

TAGURI: transnistria, tiraspol, republica moldova

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova