2017-01-24 15:16


Noua generaţie de baroni. Uniunea Social-Liberală lansează ofensiva împotriva fiefurilor PDL

 |  20:12
Noua generaţie de baroni. Uniunea Social-Liberală lansează ofensiva împotriva fiefurilor PDL

UniuneaSocial-Liberală, încheiată sâmbătă la Palatul Parlamentului între PSD şi ACD,îşi propune să devină un bloc politic puternic care să anihileze forţa pe careo are PDL în teritoriu. În spatele uşilor, liderii celor trei partide faccalculele pentru cucerirea cât mai multor judeţe la alegerile locale, un testimportant pentru această alianţă. De asemenea, se negociază cu mai mulţiparlamentari pentru schimbarea actualei majorităţi din forul legislativ pentrua reuşi să dărâme Cabinetul Boc printr-o moţiune de cenzură. Ultima ţintă, darcea mai importantă, este preşedintele Traian Băsescu, care poate fi anihilatdupă ce aceste obiective de traseu sunt îndeplinite.

Protocolul UniuniiSocial-Liberale prevede că PSD are dreptul să propună candidaţi pentru 21 de preşedinţiide Consilii Judeţene şi 20 de primării municii de judeţ. În acest moment, PSDdeţine 16 preşedinţii de Consilii Judeţene şi ar mai avea dreptul la doar cincicandidaţi. Pesediştii vor să forţeze însă mâna celor de la PNL şi să obţină maimulte judeţe în care să candideze, motivând că liberalii nu au ce să facă dacăsondajele vor arăta că oamenii lor sunt pe primul loc în intenţia de vot.“Proporţia de 21-20 este o vrăjeală. Acum dacă noi vom avea 25 de candidaţi cuşanse reale, credeţi că liberalii sunt nebuni să se opună? Am trecut asta înprotocol pentru a împăca şi orgoliile liberalilor, pentru că altfel CrinAntonescu nu reuşea să-i convingă. Este o chestie de principiu care se poatemodifica dacă realităţile din fiecare judeţ vor arăta că nu au candidaţicâştigători”, ne-au declarat surse din conducerea PSD. Constantin Nicolescu –Argeş, Dragoş Adrian Benea – Bacău, Nicuşor Constantinescu – Constanţa, VasileMihalachi – Vaslui, Bunea Stancu – Brăila, Victor Mocanu – Buzău, IonPrioteasa - Dolj, Eugen Chebac – Galaţi,Ion Călinoiu – Gorj, Silvian Ciupercă – Ialomiţa, Paul Stănescu – Olt, MirceaCosma – Prahova, Liviu Dragnea – Teleorman, Ion Cîlea – Vâlcea şi MarianOprişan – Vrancea sunt cele 16 fiefuri deţinute de PSD, în care liberalii nupot emite pretenţii.

Sponsorii Robert Negoiţă şi Oana Mizil

“PSD are dreptul să aleagă primul cele cincijudeţe în care să-şi pună candidaţi”, ne-au explicat sursele citate. Problemaeste însă că numărul celor care vor să candideze este mai mare. Robert Negoiţă,unul dintre principalii sponsori ai PSD, vrea să candideze pentru şefiaConsiliului Judeţean Ilfov. “Am făcut sondaje de opinie şi sunt pe primul loc.Sunt înaintea actualului preşedinte al CJ, Cristache Rădulescu”, ne-a declaratRobert Negoiţă. Situaţia se repetă la Călăraşi, unde Oana Niculescu-Mizil vreasă candideze într-un fief liberal. “Vreau să candidez pentru şefia ConsiliuluiJudeţean. Voi face sondaje de opinie să văd cum stau, dar filiala este înascensiune”, a subliniat deputatul PSD, care conduce în acest moment filialapesediştilor din Călăraşi. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, vrea săcandideze pentru şefia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. “Da, vreau săcandidez pentru această funcţie. Sunt pe primul loc în sondaje”, a precizat şiMoldovan. La Botoşani, Gheorghe Marcu se va bate pentru preşedinţia ConsiliuluiJudeţean deţinută în acest moment de PDL. Deşi judeţul său a fost datliberalilor, preşedintele PSD Suceava vrea să se bată cu Gheorghe Flutur pentruşefia judeţului. “Vreau să candidez pentru Consiliul Judeţean”, ne-a declaratCătălin Nechifor. Senatorul Ioan Chelaru ne-a spus că la Neamţ partidul îlpregăteşte pe Alin Antochi, preşedinte al PSD Neamţ. În judeţ, puterea estedeţinută de PDL datorită influenţei primarului Gheorghe Ştefan. Un alt fiefpesedist, pierdut în 2008 în faţa PDL, este Dâmboviţa. Pentru preşedinţiaConsiliului Judeţean doreşte să candideze senatorul Adrian Ţuţuianu. PreşedintelePSD Giurgiu, Adrian Popescu, ne-a declarat că filiala pe care o conduce arevenit în prima poziţie în judeţ şi se va decide dacă va candida pentrupreşedinţia CJ după ce va face o serie de sondaje de opinie. Nu doarpreşedinţiile de CJ au fost luate la ochi de pesedişti. Senatorul Lia OlguţaVasile şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Municipiului Craiova, în timpce senatorul Iulian Bădescu o vizează pe cea din Ploieşti. Marian Oprişan i-atransmis liberalului Nini Săpunaru să-şi ia gândul de la Primăria Focşani,deoarece nu vrea să cedeze nimic în judeţul pe care îl conduce.

Cuvântul“criză” a lipsit din discursurile Uniunii Social-Liberale

În discursurile de laParlament cu ocazia formării Uniunii Social-Liberale cuvântul criză a fostaproape inexistent, în timp ce promisiunile electorale au fost pe buzele tuturor.

Protocolul UniuniiSocial-Liberale vorbeşte despre refacerea sistemului economic prin crearea denoi locuri de muncă, stimularea sectorului privat şi a IMM-urilor, scădereafiscalităţii, încurajarea şi sprijinirea capitalului naţional, atragereainvestiţiilor, iar criza economică este pusă exclusiv pe seama “guvernăriidezastruoase a PDL”. Ion Iliescu s-a împăcat cu ideea cotei unice şi a spus că“nici stânga, nici dreapta nu pot oferi o viaţă mai bună dacă nu fac economiasă funcţioneze eficient, iar în materie de politici economice nu există decâtpolitici bune sau proaste, indiferent dacă sunt promovate de forţe politice destânga sau de dreapta”. După ce a spus că anul 2011 va reprezenta sfârşitulepocii Băsescu şi a PDL, preşedintele PSD Victor Ponta a spus că UniuneaSocial-Liberală va creşte nivelul de trai al românilor. Nici Adrian Năstase nua rămas mai prejos, vorbind despre ajutarea celor nevoiaşi. “Am pus la punct diverse modalităţi prin care, în cadrul statuluisocial, statul să îi ajute pe cei mai nevoiaşi, prin venitul minim garantat,diverse modalităţi prin care am încercat să arătăm că, mai ales după o perioadăde tranziţie, cei care, uneori, poate pe nedrept, dar oricum capătă un anumitstatut din puncte de vedere economic au datoria, împreună cu instituţiilestatului, să îi ajute pe cei mai nevoiaşi”, a explicat Năstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARY
06 Feb 2011

ALIANTA degeaba, un turnator, un golan si un infantil, tot inainte baieti, ciolanul va astepta...
MENATWORK
06 Feb 2011

pana la idealuri d-astea, trebuie scapati de pucarie stapanii acestor 2 penibili idioti
RAPIDO
07 Feb 2011

asa , dar un plan pentru iesirea din criza ??? sybten satui de aliante , si USR ul cred eu ca se va sfarsi la fel ca DA ul ... sunt interese mult prea mari pentru ambele partide ... pacat !!
Random image