2017-01-20 16:04

POLITICA


Noul partid al lui Tokes acuză: UDMR nu este partid

 |  15:28
Noul partid al lui Tokes acuză: UDMR nu este partid

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi, contestaţia depusă de Toro Tibor, fostul deputat UDMR, şi a decis înregistrarea ca partid politic a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Sentinţa Curţii de Apel este definitivă.Membrii fondatori ai partidului sunt ToroTibor, Gergely Balasz, Papp Elod şi Zatyko Gyula, iar susţinătorii formaţiunii politice trec de pragul a 30.000.

Partidul lui Laszlo Tokes este condus momentan de Toro Tibor. Funcţia pe care Tokes o ocupă în noul său partid este - potrivit declaraţiilor lui Toro Tibor - aceea de „mentor spiritual”. Partidul Popular Maghiar din Transilvania s prezintă ca fiind un partid de centru dreapta şi care nu acceptă în interiorul său persoane care au făcut parte din Partidul Comunist Român. De asemenea, partidul va avea şi o formaţiune tânără care se va numi “Organizaţia de tineret şi studenţi a PPMT”.

Preşedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro Tibor, a vorbit cu reporterii “Puterea” despre ce înseamnă noua formaţiune politică. El a precizat că momentan sunt peste 30.000 de susţinători ai partidului, iar acest număr creşte semnificativ. Dacă până acum nu se putea vorbi despre termenul de “membru de partid”, Tibor a precizat că “de acum încolo vor începe formalităţile” pentru ca susţinătorii să poată adera la noua formaţiune politică.

PPMT vrea activiştii UDMR

Actualul preşedinte al PPMT spune că sunt “mii” de membri ai Uniunii democrat-maghiare din România care vor să intre în noul partid, al cărui mentor este Tokes. Şi asta pentru că - spune el - UDMR nu reprezintă un partid politic, iar oamenii nu se mai simt reprezentaţi de partidul condus de Kelemen Hunor. “Ieri partidul nostru a devenit o certitudine atât în rândul partidelor europene, cât şi în România”, a declarat Tibor pentru “Puterea”. Acesta a făcut referire la statistica din anii 1990, când UDMR a primit peste un milion de voturi, iar ultima oară s-au înregistrat sub 400.000 de mii. El consideră că scăderea observată provine din nemulţumirile oamenilor care nu mai se simt reprezentaţi de UDMR. “Membri care au ajuns la periferia acestei formaţiuni politice (UDMR - n.r. ) sigur vor să se înscrie în acest partid”, spune Tibor. Momentan, Partidul Popular Maghiar din Transilvania nu are filiale pe teritoriul ţării, dar urmează a fi formate în decursul acestui an şi asta pentru că - admite Tibor - “anul viitor vor avea loc alegeri importante pe teritoriul României”. Chiar dacă pe teritoriul ţării, situaţia filialelor urmează să fie definitivată “până la sfârşitul anului, cel mult începutul anului viitor”, partidul îşi are sediul central la Cluj-Napoca. Despre Ţinutul Secuiesc, Tibor afirmă că este nevoie ca acest spaţiu de pe teritoriul României să deţină un “statut special cu caracter etnic naţional”, pentru că acolo populaţia care este minoritară în România este majoritară pe plan local, precizează Tibor. Menţionăm că, în luna mai, Toro Tibor vorbea despre două tipuri de autonomie; una culturală, iar cealaltă teritorială. Tot atunci, Tibor spunea că “una dintre priorităţile formaţiunii este obţinerea autonomiei comunităţii maghiare.

Începuturile

Potrivit declaraţiilor lui Toro Tibor, totul a început în decembrie 2010, când Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, al cărui preşedinte este europarlamentarul Laszlo Tokes, a decis înfiintarea unui nou partid: “Un partid care nu are un buget mare, însă care să reprezinte interesele comunitaţii maghiare în primul rând, ale ardelenilor. Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, ca şi mişcare politico-civică, a sprijinit înfiinţarea acestui partid din punct de vedere logistic şi moral”, spunea Toro Tibor în luna mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PASCU
17 Sep 2011

Noul partid a lui Tokes (PPMT) este un partid iredentist, sovin si antinational finantat in proportie de peste 90% de Budapesta. El are drept strategie alipirea Transilvaniei la Ungaria si sabotarea actiunilor romanesti in zona. Acest infractor de drept comun (Tokes) care mananca paine alba din Romania este incurajat de Traian Basescu sa ia locul UDMR -ului care nu este un partid politic si cu care Pazavante Chioru nu a putut sa-si duca la bun sfarsit o serie de reforme halucinante care ar fi inrobit si mai mult pe cetateanul roman. Dintr-un anumit punct de vedere, scindarea ungurilor in mai multe partide nu face decat sa se dilueze si sa se micsoreze procentul de reprezentativitate in Parlament astfel ca putem asista ca toate aceste partide sa nu intruneasca, fiecare in parte, procentul minim de reprezentativitate de 5% si deci sa nu poata intra in Parlament mai ales in conjunctura actuala cand UDMR-ul a facut parte din alianta guvernamentala si a pus umarul la distrugerea economiei si culturii romanesti.
DIPLOMAT
17 Sep 2011

Niciunul dintre partidele care s-au perindat la putere nu a dorit sa impuna legalitatea, nelasand U.D.M.R. sa fie considerat si sa joace rol de partid politic sau, mai tarziu, sa-i retraga acest "drept", de fapt o ilegalitate crasa dintru inceput. Ca urmare, din acest punct de vedere, toate partidele politice (cu exceptia P.R.M.) pot fi considerate a fi tradatoare si, ca un corolar obligatoriu, in cvasitotalitatea lor, politicienii au fost si sunt tradatori. Era nevoie ca sa ne spuna dl Tokes ca "UDMR nu reprezintă un partid politic"? Aceste chestiuni de legalitate ridica probleme grave statului roman. Cum U.D.M.R. a fost cooptat in aproape toate guvernarile postdecembriste, Majoritatea deciziilor si actelor guvernelor din Romania acestei perioade sunt lovite de nulitate. Daca dorim sa devenim cu adevarat un stat de drept, va trebui sa avem curajul asumarii acestei vinovatii comune a clasei politice, sa anulam tot ce s-a legiferat in aceasta perioada, sa revenim la anul 1992 si sa legiferam corect, cu ajutorul unui parlament fara partide etnice, asa cum prevede Constitutia. Mai e nevoie sa subliniez ca decizia Curtii de Apel Bucuresti de a inregistra ca partid politic creatia iredentista si antiromaneasca a domnului Tokes, "Partidul Popular Maghiar din Transilvania" este o noua sfidare a legii si natiunii noastre, pe de o parte si ca reprezinta un nou act de tradare, pe de alta? Nu putem fi atat de naivi incat sa ne multumim cu explicatiile din presa, cum ca ar fi un sir regretabil de greseli. Este vorba de tradare, atat din partea oamenilor politici, cat si din partea institutiilor statului, in special a Justitiei.

Adauga un comentariu

Random image